Saturday, December 11, 2010

kian hampir..



....

Kepada kaum muslimah tidak perlulah risau, kerana bakal suami anda akan memberikan yang terbaik untuk anda.

Pemberian yang lahir dengan penuh keikhlasan dalam hati lelakilah sebenarnya membawa keberkatan dan kebahagian dalam sesebuah keluarga.

Bilamana lelaki memberikan mahar yang diminta oleh pihak perempuan dalam keadaan tertekan, penuh bebanan dan sebagainya, inilah yang akan membawa kemudaratan di masa hadapan, nauzubillah min zalik.

Mungkin dengan mahar yang tinggi itu, si lelaki akan mengungkit itu dan ini di masa hadapan.

"Aku bayar sampai RM11k, ingtkan serba boleh. Goreng ikan pun tak masak betul, lipat baju pun tak pandai., masak kari pun masin dan bla bla bla...."

Pelbagai perkara yang tidak diingini berlaku.

....



Tuesday, November 30, 2010

berapa peratus?


salam to all.
Sudah tgl belasan hari je lagi ke HARI JADI =)
Preparation? semestinya jwpn klise..."on going"
Bebaru ni tunang aku sedikit hangin pasal kad kahwin kami...hadoih laa..sabor2...sbnrnya, aku pun jd x sabor jugak.. =) apa kisah nya....? private msg lah eh ...kui3x
Yang lain2, so far so good.
Suke sbb ayah hadiah kan ice carving depan meja mkn beradap pengantin nanti..hihi..bentuk apa? tunguuuu...hihi.
Brg2 hantaran..dh start gubah sket2..pehtu, tutup dgn plastik, takot berhabuk.
Sad news, aku tersalah beli cadar katil pengantin...king saiz rupenya, bapak aku yg beli katil ni..huhu..mana aku tau, main agak2 je..huwahuwa :)
Separuh hangin la jugak, coz salah beli, tapi aku sabor aje lah, nk buat apa lagi...senyum..dan tenang...cume nya, sila beli lain ya shikin :)

Monday, November 8, 2010

40 hari lagi


salam to all.
Counting days :)

Thursday, October 28, 2010

jika itu takdir NYA


Jangan cari aku...Aku dah kecik hati...

jgn nk claim, aku ni "a * * k"

Time flies...

Kenapa sekarang baru muncul dalam hidup aku??

Jauh di sudut hati, aku kecik hati, tanak jumpa...tanak!!

Tapi,

jika masa nya sudah tiba,

jika itu takdir ALLAH swt utk aku...

aku kena belajar terima

Aku akur...Aku ni hambaNya...selayak lah seorg hamba itu, di uji...

Dan

Kesempurnaan bukan lah milik aku...itu milik ALLAH..



p/s: Petang2 ni ter"emo" lah pulak...sowey...:)

Saturday, October 23, 2010

Green :)

[saujana mata memandang...hik3x]
Salam
Hihi :D
apa nak jadi aku ni? lama bebenor idak update blog ni...lebih drpd pada sawang nih..
sebok benor ke jd pensyarah ni? hahah...entah lah...aku je kot yg rase xcukup masa, sbb aku ni pensyarah baru...byk benda nk kena 'belajor' di uitm penang ni :)
berazam sbnr nya, tanak angkut kerja2 di fakulti bwk balik ke rumah..sbb penyudah nya...aku jd sgt lah penat...tido x sedar hape je... Be systematic and well-plan wahai Norashikin..
TAPI...
Seperti biase, even sebok cane pun, setiap weekend (klw tak petang jumaat, pagi sabtu) aku blk Taiping...sgt suke lah...sbb dekat. syukur sgt aku dapat keja sini, doa parents aku.. :)

Cuma....sob..sob...Aku tak tau, bila la bakal suami aku ni, nak dapat kerja Zon Utara ni...huhuhu......sob..sob....Doa..Doa...Doa..:)

Last weekend, g shah Alam, kazen sblh ayah, kahwin. Ala2 garden la...so sweeeeettttt, aku suke laaa...alahai..tapi aku dh book dewan laa..huhu...Sabor aje la... Bak kata mama aku, "kang kalo hujan?? basah semua nya....!!!" baik lah mama, saya yg menurut perintah...:)
Otw blk semula ke Perak, kitorg singgah Kuala kangsar, pekena laksa tepung beras petang2 nan indah di tepi sg..nyum..nyummy...sedap! Nikmat Allah. Syukur. Lepas kenyang, sambil mama aku belek2 sayong yg comel2 tu, aku rembat satu beg. sukeee3x...kaler ape? hijau laaa..hahah..beg anyam mengkuang tu...hihi (aku guna alasan, beg nk bwk g ngajor..hahahaha..hampeh!)

Progress preparation kahwin aku?...ON GOING..kui3x
hihi, dh mcm isi Progress Report Research Grant pulak, mcm mase master by research dulu. :) berapa %? entah le...agak nye dh smpai masa dan waktu duduk atas pelamin kot, br boleh declare as 100% complete kot...hohoho..HARU!!.
Tadi aku g cr 'benda' nk isi dlm paper bag, nk bg tetamu yg dtg kenduri aku nanti.
Jemput datang tau kome.
Sgt2 lah di alu kan :)
Baju mak pengantin dh cari td, belom hntr tailor je lagi..Isnin ni, insyaAllah. Adik pengantin juge..(ko jgn lawan tokey je dah la Dik!!! grrr...)
Homestay utk famili2 pun dh booking tadi. deposit bagai.
Sistem PA dan team kompang pun dh g update tadi. mama aku ada request lagu, hihi, segan lak aku... Juge jumpe caterer utk update list menu kenduri. Cadar katil perantin jugak dah setel. Hihi.
Ops! Sorry la beb, blog ni aku buat mcm checklist la pulak..haha...
tema kaler side aku, hijau...
Side bakal suami aku...err...nti aku tanye dia balik...surprise lah..boleh? :P

Still belom decide tempat nk ber "suai-kenal" a.k.a berbulan madu....hmmm....
Saujana mata memandang, nyaman, jiwang2 sket........................menenang kan......syahdu...... :)
Ada cadangan?

:)

Thursday, September 23, 2010

web-page

salam to all.

mmg bersawang tahap hape je ni..


haha..lama giler tak menulis. adoi la.
padahal byk citer ni..hihi..
Pasal raya..pasal kerja..pasal mcm2 lah..

Raya tahun ini, kt Pahang...kg mama.
Sob2..lepas2 ni, insyaAllah...kena ikut giliran...adoi laaa...
Mcm mana nk 'bawak' diri ni, raya rumha mertua??..huhu.

Kerja aku OK...kalut sket nk keja silibus..dan etc..tgl lagi 3week kuliah, lepas tu study week. Dan final exam..hoho.. :D

Preparation..on going..hihi.
Aku x buat test HIV lg nih..
aku br tau, aku ni darah jenis O..sabor je la...(diet pun kena ikut jenis darah la ye?)
Barang2 'atas' dulang dah mula beli...sejadah, perfume set, dan etc...hihi...beli berdikit2..takot rabak poket aku..tapi aku x beli yg heybak2 pun..biasa2 saje...
Aku kan ke low profile..ececeh...

Saturday, August 21, 2010

fasa ke dua - Ramadhan


salam.

Hoho.

Lama tak update.

Cerita terbaharu saya ialah:

1. kalut duk bajet2 masa dan milestone supaya silibus boleh habis ON TIME...maklum la...Bulan 9 ni, byk pulak la aku coti...cuti raya dan cuti g Johor...konvo..hihi..siap lah aku kena ganti byk kuliah..

2. Form jemputan konvo dah terima. Sadly,FKKKSA adalah sesi DUA..huwaaa...aku nk sesi 1st...adoi laa...(cepat sket aku leh blk semula ke Penang)

3. Umah Taiping udah ada netbook...sempoi! :) sukee aku..main internet sesaja...haru!

4. Rumah sewa, aku dh jumpe...Yeehooo!!! konsep rumah TINGGI...hokay!..naseb...huhu..

Pulau pinang lah kata kan...hihi...(dh rase mcm kt SG lak....rumah tinggi je byk...)

(huhu...duk citer pasai rumah sewa je aku ni, bila la nk ada rumah sendiri daaaa)


Itu saje kot...


Friday, August 6, 2010

johor cuisine - rindu..huhuuu


salam pagi Jumaat.
Hai :) kawan2 blogger ku.

Dah sebulan aku tgl kan negeri Johor...huhu...

Tapi...

Aku dh mula notice, aku rindu kan mcm2 perkara...especially...
Yg buat aku homesick, kt Johor...ialah....setiap kali pegi lunch d sini...aku x jumpe cr Asam Pedas Ikan Pari...huwaaaa...sgt rindu...huhu...asik-asik..kari...kari...kari....adoi laaaa....



Aku juge mula rindu kan ke'bebas'an di rumah sewa sendiri...huhu...Kan aku duduk rumah Tok teh aku..huhu. Segan la pulak nk 'buat mcm rumah' sendiri...Walau pun rumah tok teh aku besor...dan rumah sewa aku kecik je..



Aku juge mula rindu kan tunang saya....Ops! belom jd suami lagi...dosa2...:P


Monday, August 2, 2010

sedikit update sajaa

salam.
Hadoih...lama betul aku x hapdet cerita.
(tu laa...dulu suke komen, kenapa org lmbat update stori mori..haha...so padan muka aku, semakin rase kembali fasa - "sebok"-) itu adalah alasan yg klise..ngeh3x

1. Aku stay umah tok teh aku je kt permatang pauh. Dh khwin nti br aku pindah rumah sendiri..hhihih...Hampir setiap minggu aku blk Taiping..sukeeee
2. Aku semakin dapat adapt dgn load kerja kt sini..hoho
3. Test 1 dan quiz 1 dan assigmnet 1 2 3 etc...huhu...kalot aku nk marking..(maklum la pensyarah baru..huu)
4. Last week pihak lelaki datang Taiping. "hantar belanja" Aku suke tgk gelagat mama aku dan mama Yunus berbual bicara.. hihi :)
5. Tu je kot yg aku duk buat currently...kui3x


Friday, July 16, 2010

minggu kedua




{work space ku yg baru, FKK, UiTM Penang}
Salam to all,
Lama jgk x upload gmbr dan stori mori ku.
Hihi.
Alhamdulillah, aku sudah pun memula kan kerjaya ku, as pensyarah.
Huhu...takot2 jugak...tgjwb tu...bukan suke2 je..
(Bak kata tunang saya, "ini yg awak cita2 kan, kan??")
Anyway, Allah telah izin kan nya 'jadi', aku bersyukur.

Dpt called hari Isnin petang, KP tu suruh aku lapor diri a.s.a.p sbb kuliah telah bermula.
Apa lagi, 'langkah seribu' serta 'lipas kudung' lah aku packing. hihi.
Drive sorg blk ke Taiping. Keta penuh mcm hape je..
Sedih jugak, sbb nk tgl kan Johor yg dh 10thn aku duduk sini. :)
Aku register degree Julai 2000 dan aku blk semula ke utara pun Julai 2010.
Siapa punya ketentuan yg sungguh unik ni? mesti lah ALLAH swt.

Sudah tentu ayah dan mama ku sgt lah happy..dpt offer dr uitm Penang ni.
Belom start keja, belom konvo pun lagi; deme dh tanye bile nk buat PhD.. Haru aku! Dekan pun x tanye mak ayah oii.....hihi...
Aku tau, berkat doa deme jugak ni, dpt blk ke Utara.
InsyaAllah, aku akan stay kt sini, jika itu ketentuanNYA utk aku, redha je :)
Aku sendiri pun x tau apa cabaran kat sini, lepas2 ini pulak..

'Selamat Maju Jaya'
Ni ayat dlm buku autograph masa sekolah2, cikgu suke tulis, sign :)



p/s: Mari study semula subject ini....hihi


Tuesday, July 6, 2010

Julai yg baru

salam.
Esok, aku blk Perak. "Back for good" rase nye dah ni.
InsyaALLah.. :)
Dpt offer keja kt uitm Penang.
Penantian...syukur.
{Mak ayah aku melompat2 mcm emoticon YM agak nye ni....hihi..}
Alhamdulillah.

Julai jugak bulan besday aku... :)

p/s: Entry kontot2 aje la ni...x sempat...esok nk travel lagi

Sunday, June 27, 2010

satu lagi sudah selesai...

Alhamdulillah.
Kursus pre-perkahwinan Islam dah selesai.
Majlis ilmu...byk topic menarik...panel penceramah yg best juge berilmu...(aku ketawa smpai menitik2 air mata)...ada ustaz garang, suara kuat, etc.
Sijil pun dh dapat. :)
Dah ada sket2 idea mcm mana nk setel urusan nikah kahwin ni.
Tp tadi still ada cerita kelakar sedey...huhu...slot2 selepas lunch hari Ahad tu, aku escape duduk kt opis urusetia, alasan, sakit bulanan attack aku la pulak...x sangka nk period hari ini...haru! malu la jugak...(udah le duduk depan sekali masa ceramah, pehtu fail kursus je ada..org nya dh hilang)...hihi...Siap staff urusetia tu suruh aku blk je, dia boleh bg je sijil tu..hihi... Aku ckp, xpe lah, tunang saya jd drebar...x lalu dh nk bwk keta sendiri... nasib...nasib... :) Anyway, aku tetap redha dgn ujian sakit tersebut...alhamdulillah. [even kadang2 dlm hati kecil aku tertanya2...kenapa aku punya period pain sgt pain ya??...astaghfirullah] :(

Lagi satu good news, kawan baik aku masa SEMESTI, dh kahwin. Happy sgt2 for her. Doa kan aku jugak eh utk hujung tahun ni...hihi :) TAHNIAH Puan NURUL AZURA.


Wednesday, June 23, 2010

senarai kan lah

[sekadar gambar hiasan..hihi]


salam to all.
Best giler blk taiping...sgt2 lah hepi.
(tak pernah nye x best blk ke kg halaman sendiri ni kan?)
Dua minggu weih..
cuma nye umah aku tu, xde signal 3G, so x bole le online..



Secara keseluruhan nya, Alhamdulillah.



Aku drive seorg jugak kali ni. Agak nya mmg takdir aku kot, kena drive alone..adoi laa....sabor aje le yong!...penat dan bosing=bosan+boring
Jumaat, pagi dr Skudai. Then aku kena singgah kt SASER, sekolah Amirol, wakil kpd ayah dan mama, amik report dia...hmm..
Siap2 je masuk2 kan brg2 dia dlm keta, terus gerak blk Perak.
Otw, aku singgah R&R beli buah laici, yg merah2, mgoda iman sungguh...nyumm nyummy
Esok nye, sabtu, bermula la ektiviti aku seperti yg di rancang kan..
Antaranya, penuhi jemputan kenduri kahwin, blk kg ayah Teluk Intan, kg mama kt Penang, jalan2 teman mama g umah kwn2 die, ngemas rumah luar dan dalam (Peh! gaya mcm rajin sgt laaa..haha) dan tidak lupe jugek preparation majlis khwin aku..Hihi :D

Yang dah di tempah/beli:
Dewan Kompleks Rakan Muda, Kamunting
katering + etc.
Perabut bilik pengatin
Langsir rumah + bilik pengantin
Pelamin + metap + baju sanding + etc.
Photographer
Beli + ukur Bj Nikah
Sedikit beg kertas utk jemputan





p/s: takpe ke aku suka-suki le letak checklist aku kat sini..kui3..kot2 kome boleh kasi idea ke?

Wednesday, June 2, 2010

start - icon

Alamak! Sudah June ke...hoho...
Level mana dh 'persediaan' aku ni? kejap2 aku kena check semula..hihi..
Jumaat ini aku nk blk Perak..bercuti dlm dua minggu. Hehe, kekonon nk focus buat persediaan laa..haha..harus!
GOOD LUCK utk saya..
hmm..
Masih jauh lagi perjalanan hidup ni...

p/s: Rasa rendah diri...org lain dh beranak pinak jika umor mcm aku ni..aku br terkedek2 nk buat persiapan kahwin...haiseh!

Wednesday, May 26, 2010

:) sukee...

p/s: upload gmbr dulu...kisah nye kendian eh

Friday, May 7, 2010

sama nama..


Org ada satu ibu..aku ada dua ibu..hihi..atau mungkin tiga lepas2 ni..hihi
Oleh kerana minggu ni Hari Ibu, so entry kali ni pasal ibu lah..boleh kan?

Umur aku 6 tahun, Mak aku telah kembali ke rahmatullah..Masa yg terlalu singkat.. Memori yang terlalu terhad; aku bersama nya..tapi aku tetap bersyukur.
Meninggal nya kerana sakit asma/lelah..otw ke Hospital Taiping..subuh2..
Al-fatihah untuk allahyarhamah Norsiah Binti Haji Zainal.
Mungkin masa tu masih mentah untuk aku menafsir kasih sayang ibu..
Yang aku tau, aku rase mcm hilang tempat bergantung masa tu..huhu.
(masih segar di ingatan saat2 jenazah mak di mandi kan..sekujur tubuh yang kaku)

Aku darjah 4 baru ayah ku khwin lagi..hihi..macam lagu pulak..
Happy tidak terkira..sunyi woo takde mak dlm hidup..ye lah kan, kehidupan aku dgn ayah je dlm tempoh selepas mak meninggal tu..(yang ni aku pgl Mama)...
Kuasa Allah, wanita ini, sama nama dengan Mak.
Noorsiah Binti Haji Baharom.
cume terlebih huruf 'O' je la..pada nama..
Ssetahun lepas ayah kahwin, status anak bongsu pun berpindah milik, sbb dapat adik baru..hihi..Kekok woo mula2 ada adik...jeles? mesti la...tp lama2 aku boleh adapt..ok je..sgt hepi lagi ada laaa..meriah..! Then lepas tu tmabah lagi sorang... So, sekarang aku 4beradik lah. kakak, aku, amirol, anis amira.


Alhamdulillah..
Terima kasih kepada Allah swt, memberi peluang kepada hamba Mu ni,
menumpang manja, meneguk kasih, merasa bangga ada ibu,
hidup yang 'hidup' (aku tak kata org xde mak tu tak boleh hidup..)
..Sebab aku tahu..ada org..langsung tak kenal mak kandung yang melahirkan nya...

Sunday, May 2, 2010

3 frame


Sabtu - aktiviti minggu ini layan main bowling dgn tunang saya..main dua org je..haha..best giler lak layan main bowling ni.. Belajar jugak la sket2 teknik(supaya tgn tak sakit 3hari..haha)..aku saje suke2 je main..tunang aku la..kekonon praktis utk tournament opis dia hujung May ni...layannn... :) Good Luck! Klw awak menang jgn lupe belanja saya :P

Ahad - pegi kenduri kahwin Koyen dan pasangannye di Kluang, Gunung Lambak (bunyi mcm nk pegi berkelah pulak..haha) suke la kaler baju pengantin...
Tapi, sadly aku tak de pun bergambar dgn pengntin dan kwn2 opis lama...penyakit bulanan attack aku la pulak..terpaksa la ku berehat dlm keta..sementara tgu deme bergmbr dan jumpe pengtin..Padahal mlm td gile nye smgt aku bugkus hadiah...huhu...

Wednesday, April 28, 2010

naik level..


Dah mcm main game pulak..naik level..hihi :D

Monday, April 19, 2010

M A N i S - 2010 April



Aku join aktiviti famili day encik tunang..kawan2 rapat die masa degree.. Best!! aku suke je... (hahaha.. Yunus plg LAS tak nikah lagi..kena sakat lah..Bujang Terlajak)
Gmbr2 adalah beberapa aku upload dlm FB aku, tapi aktiviti Ahad belom upload lagi, aku x amik lg dr NuarLynn. Aku x bwk pun camera aku sendiri, bateri pun xde, maleh aku, lg pun camera deme dh byk dan hebat2..hihi.
Tuan rumah ialah encikAnuar dan puanLynda. Hihi, aku dgn Yunus, belom 'berumah tangga' lagi. Next year, planning nye zon UTARA..hihi..best2!
Overall, sgt hepi dan menguja kan. Selama ni asik dgr cerita je, hahaha, tp kali ni, dpt la tgk muka, dan gaya deme..live ...hokay!.. Best2! Dan lagi best, semua wifey2 tu, ok dan sempoi! Risau takut 'rentak' tak sama...kang ada yg zapin ke, pop rock ke, makyung ke, haru! Tp syukur..semua nya sport-rim habesss! :)

[ketua chef - Puan LynnDa]


[asst chef - cik Ekin - lawa dapoq umah Lynn, bile la aku nk ada dapor cantek mcm tu, br la smgt nak memasak...hahaha...ALASAN weih!!]

Tuesday, April 13, 2010

sawang sket je baru

haihs! mcm lama je x update blog :P
sibuk la kunun2..kui3x

Salam satu Malaysia!
Ada sikit2 update je:
1. Br blk gathering dgn kwn2 baik aku mase degree 2000-2005. cerita detail kt blog adik..hihi
(Dik, aku pow idea mengarang karangan ko eh..saje..)


2. Kwn baik jugak..masa kerja industri dulu...dh naik pelamin :) Alhamdulillah..happy for her.


3. Weekend ini, insyaAllah, join pulak, encik tunang punye gathering kawan2 baik dia.

p/s: Thesis, dh submit pun correction..sedang tgu procedure seterus nya..hoho..bile nk dpt kerja ni? huhuhu :(



Saturday, March 27, 2010

syg sgt :)

Last weekend aku blk Taiping.
Sekolah cuti, adik aku dr seremban blk kg, so aku pun join la blk jugak.
Sgt2 enjoy dan fun giler...best2! Ini yg rase nk 'kerja' tmpt2 yg radius nye tak berejam sgt nk drive blk kg..huhu..Quality time with them!
Aku xde sape2 lagi kt dunia ni selain diorg..(sape yg tahu "cerita"..tahu lah apa yg aku rasa...huhu)
Aktiviti xde apa yg grand bangat pun, it just that berkumpul dan sharing cerita bersama adik2 aku dan my lovable ayah dan mama...hihi :D
Oh! br teringat..ada la buat something...cat bilik bakal raja sehari...hihi :D cat seniri je.
Pehtu, di sebabkan sekolah cuti, so asik terima tetamu, sedara mara, shbt handai, dtg umah mama ayah aku la..:)

Satu lagi, layan citer kegemaran aku, anis dan Mirol...hihi...kambing biri2 ni sgt comel...geram! :D mslh nye start lmbt jugak laa...1230 tgh malam br mula, channel astro 615 kot klw x silap..hahahaha...ketawa smpai kena tempik dgn ayah dan mama..hahah..best2! cumil..

Thursday, March 11, 2010

boleh jual blk ni



Ape aku tgh buat sekarang?
Semua org duk tanye2 aku, duk buat apa laa ni?
Jwpn nye...."kumpul kertas..."
eh tak laa...haha...merepek!
AKu tgh buat correction leee...mementang lah di beri masa 3bulan...
kemain lagi aku 'bazir'kan nya..haha.
Alkesah nye; cik kiah, cik temah, cik tom...
kali ini, agak-agak-agak detail la jugak, thesis aku di check oleh supervisor ku, sblm di submit ke Pej fakulti...aku pun naik seram...
Yg aku risau nye...MASA BERLARI...[takde mane nye 'masa berjalan'.]
..biler correction lambat siap, byk lagi perkara/prosedur pending,
plg utama...aku nak kan Surat Senat tu...

Tuesday, March 9, 2010

tgk movie


Ni aktiviti last two weekend..hokay...hoho...lmbt giler nk upload :P

Memula cerita The Book of Eli ni jenuh slow jugakla, tapi seyesss...penuh dengan persoalan... Tiba-tiba je muncul Danzel Washington ni sorang-sorang hunter..skill sharp shooter dia guna busur ...Perghhh! Bapak hebat kalau kome tengok gaye dia. Kucing salai...

Then bermulalah perjalanan dia untuk pergi ke barat. Setiap kali dia singgah kat memana, mesti baca satu buku ni. Masa awal-awal cerita sampai pertengahan dia tak bagitau ni buku apa..jenuh gak la aku teka...
Nanti bila dah lepas setengah tu barulah aku dapat bajet yang dia baca tu kitab Bible.

Background cerita ni masa zaman bumi dah hancur. Tapi belum kiamat lagi.. Aku ingt kan citer ni, nak tjk pasal mcm mane bumi hancur..rupenya, bukan....salah teka daaa

..air dah takde, makanan pun takde, hidupan yang ada semuanya busok-busok tak mandi juge kering. Masa zaman ni diorang guna sistem barter, contoh nye, kalau nak air, kena tukor dgn glove kulit, kena tukor dgn blanket tebal, ada jugak yang tukor dgn lighter. Masa zaman ni, deme semua menghargai benda-benda yang kita bazirkan sekarang ni.

Aku taknak cerita lebih-lebih sebab, lagi best kome tgk sendiri.
Kome tengok le Danzel Washington ni lawan guna apa nanti. Hehehe..

Banyak jugak yang boleh kita belajar dengan cerita ni. Jangan pulak kome "save as" semua.
Pandai-pandai la fikir mana yang bagus untuk dijadikan teladan.
Juge, bersyukur atas semua nikmat kurniaan NYA.

nak balik ke tanak ni?



Alkisah nye, encik tunang yg TERPAKSA kerja 8pagi to 12tgh malam.
Weekend hilang tah ke mana..Dah tu, ada yg komen, encik Yunus ni, sudah tidak senyum di opis..kesian...stress bebenor gamak nye...hmm
hoho..sgt busy giler..[tak blk pun xpe laa...tido sana...hahaha]
Dah tu, sadly, "MAL XXXX" dia rusak.
[alamak...ape plate no nye...aku pun lope laaa]
Jadi nye, aku la yg kena ngambik kt City Square JB nun..hihi :)
Adventure je aku rase..drive sorang dr Skudai menghala ke JB.
Pehtu, mase tgu dia tepi bgunan CS tu... tgk gelagat mcm2 org
[sambil diri ketakutan jugak laa....]
Ape2 pun..semua selamat..hihi.
Yg aku suke nye..berhantar dan berambik tunang aku ni dpt 'upah'..
sukee..sukee...:D
Nak suruh hambik dan hntor hari2 pun xpe..
sementara lom ada komitmen kerja mana-mana lagi ni..hehehe..

Monday, March 8, 2010

semua mesti A

..part time kali ni, cikgu tusyen sekolah rendah pulak. UPSR, semua subjek..haha.
Aku cube yg terbaik..demi nk tolong anak bangsa..ngee :D


Smlm, ahad, aktiviti hari minggu, iaitu, masak laksa..hihi.
Makanan kegemaran, so sgt excited la nk buat..haha.
Sedap ke? biase2 saje..aku boleh ulang mkn byk2 kali sbb aku suke.

Thursday, February 25, 2010

sikit2 update sajaa

Salam to all,
Lama lak aku tak update blog ni..
Soghiiii...br dtg smgt nk buat correction sungguh2 after viva ari tu..
Jumpe blk dgn spvsr after viva,
mcm2 lak die beri cadangan utk menghasilkan thesis yg berQUALITY.
Hihi.
Thn baru Cina aku blk Perak dgn Ala, geng master, bilik depan aku, blok yg sama.
Umah die kt Tapah je, pehtu aku gigih la drive sorg2 dan dh la suke jem kt area Gua Tempurung tu...hoho..bosan...takde geng nk sembg2...jwb nye..melalak sorang2 la dlm keta...
Mama aku bukan bg sgt nyanyi2 sgt dlm keta ni...risau org tua tu, takut aku meralit..
Alhamdulillah, selamat smpai lepas mghrib kt TAMAN SRI KURAU.
Rumah ku syurga ku...sejak kecik duk situ, mesti la sayang kannnn...
Esok nye adik lelaki aku blk dr Seremban. best giler berkumpul semua ahli famili..
Cume famili kakak aku la xde..
Tp xpe, kite mesti rai kan yg ada ni..hihi..
Sabtu nye..lepas isya' kitorg gerak g umah Tok teh kt Penang.
Ahad kt Sg petani.
Isnin, aku gerak blk JB dah..hihi..
Ops! Lupa nk habaq, kali ini student home tusyen aku, UPSR lak...hihi :)

Weekend lepas, aku duduk rumah saje, xde aktiviti jalan2 pun..
tunang aku busy tahap dewa...[dh mcm komic pulak..haha]
bosan giler rase nye...hosmet aku Anid cuti seminggu lak tu...
sunyi woo...rase mcm nk ckp dgn tiang je..haru!
Internet lak, brdband pada tunang...sgt la mencabar..
Harapan...minggu ni pulak, hope tak sunyi la, dgn ada nye brdband pada aku, even Anid blk kg lagi weekend ini.. Lg pun, aku boleh la continue kerja2 research/thesis ku itu...

Tuesday, February 9, 2010

sayonara Aunty JAJA

[from left: Ammar, Lynn, Zue, Ija, hajjar, fatt and ekin]
[terima kasih Ija dan suami]
[saya dan ija]

Last day aku jumpe ija..masa Family Day kt PD ini.
Utk pengtahuan semua, aku selalu blk Perak dgn Ija ni. Hihi. Sukee..
Hmm, dia officially resign dr JGC dan bye2 JB..
Ada rezeki jumpe lagi ye Ija.
Selamat menjadi ibu-kelak.
Sedih wooo...aku tak dpt tahan sebak..sbb best kawan dgn Ija ni.
Doa yg baik2 je utk kawan :)

Famili DAY di Port Dickson N9







6Feb 2010 - 7Feb 2010.
Famili day kt Port Dickson, N9.
Ada sembilan kereta..best2..konvoi...enjoy je.
Tunang aku nye opis, aku join je. hihi.
Aku pegi PD pun tmpg keta hosmet tunang aku si Azrin.
Terima kasih Azrin! hihi :D
Sabtu dan Ahad yg sgt pack, penat dan fun gilerr2..
Enjoy je..hihi :D
Petang sabtu tu ada sukaneka...aku kena lari dlm guni..
Tak SUke!3x
Pehtu, isnin, aku mula sakit2 kaki, otot2 perut pun sakit wooo...
Haru!
Malam ada BBQ tepi pool..hihi.
Malam juge ada games, tukar2 hadiah, juge, mini konsert dr geng opis tunang ku.
Aku sukeeee...
Tambahan pula..tunang saya pun ada perform..
[Terima kasih dedicate lagu itu untuk saya......touch-ing..heh!]
Mandi laut pepagi Ahad tu..hihihi. Kul 7 am dh start turun laut..sakan..!
Layan mandi laut dgn Jana, hokay...! Rumet bilik hotel..
[Bukan dgn tunang...hoh. Merepek!]
Ahad nye, lepas check-out, terus pegi Cendol Leman Dawi.
Yg boleh tmbh tanpa bayar a.k.a bottomless...hahaha.
Pakcik cendol ni, bercakap2 fakta tanpa henti. hoho.
Tak lotih ko pokcik??? :P
ape2 pun saya bg A kt daya ingatan pakcik dan kredit to him kerana berjaya mmbuat hmpir semua pengunjung kedai die, NGANGA tgk pakcik ni bercakap2..hahaha.
Pehtu, lepas kombung air cendol, semua cargas ke Kueh Udang Alor Gajah pulak,
[Aiza pun ada rekemen gak makan..hihi]
Sedap..kt area pekan Alor gajah ni je. Senang je nk cr kedai die.
Setakat ni, keta Lynn Anuar dan keta Jana Shahrul dah buat haluan sendiri.
So tgl keta yg aku naik (Azrin), keta Fahmi bwk, keta Pijoo dan keta SASA.
Best2...aku aje gemor kalau bab2 konvoi ni...Fun sgt.
Keta Shah Lidia, keta Dila Mohd dan keta Ija Raat tak join pegi cendol ni.

p/s: overall, aku happy dan sgt bersyukur di beri peluang dan nikmat gembira.

Saturday, January 30, 2010

betui-betui kan

[di bilik penyelidikan kt fakulti]

[ di rumah sewa Tmn U, Skudai]


MODE: buat correction lepas viva-voce ari tu..haha..baru nk mula? apa daaa.. hihi

Friday, January 29, 2010

lagi jumpa..


Hari ini, sorang lagi geng masa aku buat Master ni, dh 'back for good'. iaitu cik Maslina.
Hmmm....aku YM dgn die tadi...aku ter nangis..hmmm...'hujan' la pulak..
Mujur YM aku ni xde web cam..huhu.
Sedih lak aku rase..sbb...pada aku, kawan2 tu sgt la penting, especially kawan2 yg dpt develop quality iman kita...hmm...Dia tak payah nk ckp byk2 pun, atau nasihat aku berjela2.. melalui tingkah laku dan sembg2 pun, aku rase 'so touch'...

Agak nye sbb aku dah terbiase masa bachelor degree dulu2 tu, ada LYNN, EQAH, SAL, CT dan ADIK. hihi.... tetiba, time buat master ni, aku sorang2. Dah la buat Master kt UTM jugak..of course la byk sgt tmpat2 yg ada memori dgn deme..huhu..

[dr kiri: zira, eqah, lynn, ct, sal]

Sama je perasaan nye... :(
masa Aiza (MICET Alor gajah), Fariza (UMK Kelantan), Yanti (R&D TNB Bangi) nk keluar dr 'kelompok FKKKSA' ni pun, aku 'hujan' jugak la...sunyi je rase..

Mujur la hosmet aku si Anid (tutor FKE) tu ada lagi sini, idak le sunyi bebenor..hihi :D
Nid, ko jgn fly g overseas bulan depan eh...g KL utk exhibition xpe laa..

Thursday, January 28, 2010

hijau bumi Tuhan


[sekadar gmbr hiasan]

Salam to all,
Lama tak berceloteh kt blog ni.
Sejak habis viva-voce 18 Jan 2010 hari tu. hihi.
Aku br blk dr shah Alam semalam. Letih gak la. sbb turun naik bas.

Tadi, teman Anid g lunch umah bakal M.i.L die kt Taman Damansara Aliff, area UDA. best2! Yg lagi best nye, sblm blk, dapat le sket pokok bunga. haha. tah la aku ni, ada hobi br le pulak. minat tanam pokok bunga..kui3x. haru!
Td petang lepas blk dr fakulti, aku terus tanam dgn smgt nye.
Hope dpt la hidup dgn jaya nye. hihi.
Gmbr lupe nk amik td, siang2 nti, klw aku ingat aku capture eh.
Itu je kot update setakat ini. Weekend lepas pun xde aktiviti sgt sbb Sultan Johor mangkat. Semua berkabung. Aku tiap2 malam basuh tudung putih. Ada dua helai saje. hihi.