Wednesday, May 27, 2009

refresh-f5 key

Esok blk kg. Yeay! =)
Lama giler rase nye x blk ke kampung halaman ku.
Part yg plg happy, bile tgk kereta d sekeliling ku,
almost semua plate nye ada huruf "A" di awal
cth nye ADR 3234
(eh! ni no motor ku, suatu masa dulu..huhuuu)
Naik bas jer..
tapi mase blk ke JB smula nti..best sket..
Ape yg best nye? tguuuuu...kui 3x

Tuesday, May 26, 2009

half Saturday with AMmar NAufaL

Sabtu lepas..g lepak umah Lynn..hihi :D
syok giler melayan si kecik AMmar Naufal ni..
geram..rase nk picit2...
"jom Ammar, ikut achik Ekin blk!"

Monday, May 18, 2009

..debaran

“When you love someone, all your saved-up wishes start coming out.”

Tuesday, May 12, 2009

Mari Berpeluh


Malam td..yeahh!
Aktiviti bermain badminton bersama2
ex-opismate dolu2..haha..syok jugak..
Racket aku pun sampai berhabuk gantung blk pintu bilik..kih kih kih :)
Best2!!
Lama sgt dah x berpeluh2..huhu..
Sgt enjoy..
..kome klw nk main lagi ajak aku eh..hihi

servis time!

err..rase nye mcm br lagi servis bulan March ri tu..
000..br ingat..hujung march aku ada blk TPG dgn si 'die'..hihi..
patut la kilometer cepat je reach..kui kui kui
Hari ni aku g servis keta aku, 55 ribu nye kilometer.
meaning, dh tgh hari br aku dtg Fakulti..
yeay! ..ni nama nye suke-suki cuti sniri..
xpe2..yg penting, kerja tetap jalan..
Lg pun smlm dh meeting dgn co-spvsr.

Mata kiri aku plak sedikit meragam laaa..merah2..huhu..
maklum laa..br traning pakai contact utk majlis awal June ni..hihi.

OMG!!
Duit keta utk bulan ni aku x bayo lagi...
adoi laa..lope!!

Thursday, May 7, 2009

kan dah segan..haha

semalam,
Aku hntr die blk Melaka,
tapi aku satu cerita kelakar sebelum aku hntr 'die' kt Larkin..hihi
KANTOI dgn co-supervisor research aku ni, i.e Dr.Azizi,
Plan nk mkn lunch kt Larkin je, Warong 45 (ayam grg sedap),
tetiba mama 'die' called, suh bwk blk Melaka 'brg2' aku..hihi
So, we all pun pth blk la ke Tmn U,
sebelum amik brg kt umah sewa aku,
d sebab kan rasa lapar yg melanda..
kitorg lunch dulu kt area Tmn U tu,
boleh pulak, aku trserempak dgn Dr.Azizi..
malu wooo...
segan...
sbb xder 'ikatan' lagi...
adoi laaa..boleh pulak dlm ramai2 org,
die jugak aku leh terserempak..huhu
rase nk letak muka dlm gelas jee....kih kih kih

Tuesday, May 5, 2009

..kura-kura LAJU



1) Anda boleh memandu?

bole laa..tapi...
auto saje weih..aku lope la nk bwk manual..huwa3x..
Ni yg bapak aku selalu bisin..

2) Memiliki lesen memandu? Sejak bila?
yup.
Sejak 2003, sbb aku target by that time aku kerja 'P' pun abis..hihi..

3) Bila tarikh luput ?
sat2..bukak purse..30/05/09..OMG!! mujur buat soklan ni..
aku hmpir lupeee...TQ Dill

4) Dimanakah anda mengikuti kelas memandu?
Taiping..nama SEPAKAT..yess..sepakat kite lulus..chaiyok!

5) Instructor pertama anda?
nama brader tu aku lupee...aku pgl die ENCIK je..hihi

6) Kenderaan yg anda bwk sekarang?
kenari JJT 5980...nape no die mcm tu..besday sape eh?..hihi..

7) Impikan kenderaan lain?
err...Accord kot..atau Camry..bile nk dpt...? insyaAllah..

8) Pernah kemalangan?
Pernah..aku kuar simpang 3 kt Kg Melayu Majidee, JB,
xtgk betul2 sblh kiri..(my mistake..okay!!)
huhu..tetiba..BANG!!!...langgar kancil putih..JJK...no dh lupe...
jgn x tau, aku dan kenari kena mandi bunga lepas tu..TRAUMA..huhu..

9) Kenangan manis/pahit sewaktu belajar memandu?
Pahit ada!
Sbb mase test JPJ, ada lori himpit aku..huhu...
takot..dh la tgh neves kt abg JPJ tu,
pehtu bleh lak apek lori ni himpit aku...
Tapi xpe...yg penting..LULUS..yeay!!

10) Tips buat mereka yg ingin mengambil lesen?
Belajar betul2..fokus..
mahal woo..so bebawak la syg duit anda..
mesti kasi LULUS..haha

Taiping..taiping..sekarang jalan..!!!

Ayahanda Ahmad Zamanhuri

Mamanda Wan Noosiah

AMira dan AMirol

Excited pulak nk blk kg hujung May ni..yeay!
Rindu kt 'org kampung' wooo...
ayah..mama...abang..adik..
And..the 'kanak2 Ribena' also.
hihi :D

Hanna-Hakim-Harith

kenduri anak En.Arsad


Dalam duk kalut2 'die' accident tu.
Haha..sempat lagi aku g kenduri anak lelaki
Encik Arsad, Technical Assistant FKKKSA.
Memula kena hntr lauk kt 'die' area Taman Munshi IBrahim,
mama aku suh masak kari ikan kat 'die'
dgn tumis sayur bayam..
Lepas tu terus cargas g kenduri..
Ahad 3May2009.

'die' accident ??






..jumaat 1 May 2009..230pm..

Xsempat nk update blog..haha..
Weekend lepas ada part time..'nurse'..hihi

huhu..citer die mcm ni..

pelik aku..planning lepas 'die' solat Jumaat,
we all nk kuar sat,
cari brg utk progrm awal June ni,
aku ni...tgu..tgu..tgu...kt rumah..
'die' x call2 pun...hmm...jd ke tidak ni..

Tetiba..ada missed call dr Azren..hosmet 'die'..
Alamak! ape ni...aku cube call henset 'die' balik..
xde sape2 angkat..cannot reach..
Ah..sudah!!...ni yg aku panic ni..
mcm2 dh pikir..huhu...risau...

lepas beberapa saat..Nuar pulak called...
(Nuar ni besfren 'die')
Ya Allah...tabah kan lah hati hambaMu ini
(rase mcm tanak angkat pun ada...takot nye...
dapat rase mcm ada benda yg x best ni...
)

Hmm..betul laa...'die' accident
Otw br lepas solat Jumaat..
langgar lari..
Alhamdulillah..xder ape2 yg serius..
Luka2..lebam..and abit trauma..

petang nye aku g jumpe 'die'
Muka pucat...
And he said, "dh rase mcm nk demam pun ada ni"

To be continued...

Aku ada keja sket..
len kali aku update citer lagi..
Paste gambar je dulu.. :)
Boleh eh...