Friday, July 16, 2010

minggu kedua




{work space ku yg baru, FKK, UiTM Penang}
Salam to all,
Lama jgk x upload gmbr dan stori mori ku.
Hihi.
Alhamdulillah, aku sudah pun memula kan kerjaya ku, as pensyarah.
Huhu...takot2 jugak...tgjwb tu...bukan suke2 je..
(Bak kata tunang saya, "ini yg awak cita2 kan, kan??")
Anyway, Allah telah izin kan nya 'jadi', aku bersyukur.

Dpt called hari Isnin petang, KP tu suruh aku lapor diri a.s.a.p sbb kuliah telah bermula.
Apa lagi, 'langkah seribu' serta 'lipas kudung' lah aku packing. hihi.
Drive sorg blk ke Taiping. Keta penuh mcm hape je..
Sedih jugak, sbb nk tgl kan Johor yg dh 10thn aku duduk sini. :)
Aku register degree Julai 2000 dan aku blk semula ke utara pun Julai 2010.
Siapa punya ketentuan yg sungguh unik ni? mesti lah ALLAH swt.

Sudah tentu ayah dan mama ku sgt lah happy..dpt offer dr uitm Penang ni.
Belom start keja, belom konvo pun lagi; deme dh tanye bile nk buat PhD.. Haru aku! Dekan pun x tanye mak ayah oii.....hihi...
Aku tau, berkat doa deme jugak ni, dpt blk ke Utara.
InsyaAllah, aku akan stay kt sini, jika itu ketentuanNYA utk aku, redha je :)
Aku sendiri pun x tau apa cabaran kat sini, lepas2 ini pulak..

'Selamat Maju Jaya'
Ni ayat dlm buku autograph masa sekolah2, cikgu suke tulis, sign :)



p/s: Mari study semula subject ini....hihi


Tuesday, July 6, 2010

Julai yg baru

salam.
Esok, aku blk Perak. "Back for good" rase nye dah ni.
InsyaALLah.. :)
Dpt offer keja kt uitm Penang.
Penantian...syukur.
{Mak ayah aku melompat2 mcm emoticon YM agak nye ni....hihi..}
Alhamdulillah.

Julai jugak bulan besday aku... :)

p/s: Entry kontot2 aje la ni...x sempat...esok nk travel lagi