Saturday, January 30, 2010

betui-betui kan

[di bilik penyelidikan kt fakulti]

[ di rumah sewa Tmn U, Skudai]


MODE: buat correction lepas viva-voce ari tu..haha..baru nk mula? apa daaa.. hihi

Friday, January 29, 2010

lagi jumpa..


Hari ini, sorang lagi geng masa aku buat Master ni, dh 'back for good'. iaitu cik Maslina.
Hmmm....aku YM dgn die tadi...aku ter nangis..hmmm...'hujan' la pulak..
Mujur YM aku ni xde web cam..huhu.
Sedih lak aku rase..sbb...pada aku, kawan2 tu sgt la penting, especially kawan2 yg dpt develop quality iman kita...hmm...Dia tak payah nk ckp byk2 pun, atau nasihat aku berjela2.. melalui tingkah laku dan sembg2 pun, aku rase 'so touch'...

Agak nye sbb aku dah terbiase masa bachelor degree dulu2 tu, ada LYNN, EQAH, SAL, CT dan ADIK. hihi.... tetiba, time buat master ni, aku sorang2. Dah la buat Master kt UTM jugak..of course la byk sgt tmpat2 yg ada memori dgn deme..huhu..

[dr kiri: zira, eqah, lynn, ct, sal]

Sama je perasaan nye... :(
masa Aiza (MICET Alor gajah), Fariza (UMK Kelantan), Yanti (R&D TNB Bangi) nk keluar dr 'kelompok FKKKSA' ni pun, aku 'hujan' jugak la...sunyi je rase..

Mujur la hosmet aku si Anid (tutor FKE) tu ada lagi sini, idak le sunyi bebenor..hihi :D
Nid, ko jgn fly g overseas bulan depan eh...g KL utk exhibition xpe laa..

Thursday, January 28, 2010

hijau bumi Tuhan


[sekadar gmbr hiasan]

Salam to all,
Lama tak berceloteh kt blog ni.
Sejak habis viva-voce 18 Jan 2010 hari tu. hihi.
Aku br blk dr shah Alam semalam. Letih gak la. sbb turun naik bas.

Tadi, teman Anid g lunch umah bakal M.i.L die kt Taman Damansara Aliff, area UDA. best2! Yg lagi best nye, sblm blk, dapat le sket pokok bunga. haha. tah la aku ni, ada hobi br le pulak. minat tanam pokok bunga..kui3x. haru!
Td petang lepas blk dr fakulti, aku terus tanam dgn smgt nye.
Hope dpt la hidup dgn jaya nye. hihi.
Gmbr lupe nk amik td, siang2 nti, klw aku ingat aku capture eh.
Itu je kot update setakat ini. Weekend lepas pun xde aktiviti sgt sbb Sultan Johor mangkat. Semua berkabung. Aku tiap2 malam basuh tudung putih. Ada dua helai saje. hihi.

Tuesday, January 19, 2010

sila betul kan

[slide presentation-cover]

[thesis comment from examiners]

Alhamdulillah.
Viva-voce dah pun selesai semalam,
Isnin, 10pagi di Bilik Pengajaran 4, Blok N29, FKKKSA, UTM Skudai.
Hihi...syukur sgt.. Tak amik masa lama pun, tak sampai sejam...
Tp lebih la setgh jam. Hoho.
Aku d beri masa 3bulan utk buat all the pembetulan.

Pengerusi Dr Aishah Jalil...smpai2 je die kt bilik tu...
"owh..awak rupenye Shikin, saya ingat kan Shikin mana..Mana spec mata?..."
Segan pulak aku.
Dulu2 la, masa undergrad, aku selalu menempel kt Lab Reaction buat PSM...asik muka aku je ada kt situ kot..org blk cuti mid sem pun, aku still ada je situ, smpai die cam muka aku.
Hihi. Dan dulu juge, aku pakai specmata..laa ni, i pakai contact lensa :)

Internal examiner aku ialah PM Dr Mohd Rozainee.
Ya Allah..mcm nk gugur jantung aku bile dpt tau die org nye.
Tp aku redha je..muka mesti relax...panic dan pucat sket je...eheh!
Dlm bilik...nagis lah sepuasnya...sbb...takot weih...
Masa degree dulu, aku pernah amik satu kelas dgn dia...sgt gerun sehhh!
GARANG...
Dah tu semalam, sebelum mula sesi...Boleh pulak dia tanye aku, "Awak takut tak dgn saya?" huhu..mesti laaa....tp ye la kan...aku kena rempuh jugek.
However, semalam masa sesi viva-voce tu, syukur sgt, dia sgt membantu, utk develop quality thesis aku. Thx Dr R. Jasa mu ku kenang jua.

External examiner aku ialah Dr Siti Mazlina.
Yg ni pulak, baik sgt. Soft spoken, kite lak jd segan klw tak dpt nk present thesis ni dgn baik...ngee:D Dia ni dr UPM, thx to Denot send kt aku CV Dr ni.

Secara keseluruhan, aku sgt2 bersyukur lah, viva-voce ni dh setel.
So, kena pulun nk siap kan correction dgn berQUALITY :)


[Fasa Lab work: end 2008 dan early 2009]

Sunday, January 10, 2010

budak bijak...tak sehat lah


Budak bijak ni demam panas..kata Lin, ada 'tarik' sekali..huhu..sian Ammar..demam upe nye die. Klw tgh sehat tu, aktif nk show-off mcm2 aksi kt org...cumil..hihi. Aku dpt called dr Yunus pun petang dah..terus aku siap2, tgu die blk kerja, g HSI sama2. So far kata Lin, layanan pihak HSI, ok ok la. Ye la kan, byk sgt testimoni 'negatif' aku dgr dr hospital gomen ni..huhu. Anyway, semoga Ammar cepat2 sembuh, nti kite g jalan2 eh. Achik EKin x sabor tgk Ammar naik angsa oren nih..hihihi :P

Friday, January 8, 2010

aku LOST

[sekadar gmbr hiasan]

Permulaan tahun baru yg aku rase agak kusut laaa...
[adakah hubungan aku dgn ALLah swt ada masalah???]
Tahun 1431H/2010 ni mmg betul2 menguji aku..
Aku rase lost....mcm2 pikir...jd tak tau mane yg patut aku pikir dulu.
'Ya Allah, beri kan lah hamba Mu ini, kekuatan, ketabahan, ketenangan dalam menghadapi semua ujian dari Mu ini..jgn lah di uji hamba Mu ini dgn ujian yg di luar kemampuan ku.'
Hmm...(bergenang air mata...)

Suke2 lak buat blog mcm 'dear diary' hhihi =)

Thursday, January 7, 2010

masuk 'aspura'




Last weekend aku follow ayah, hntr Amirol blk ke asrama die.
Hihi :D
Teringat lak masa aku duduk asrama dolu2 kt SEMESTI.
(dari form 1-3 sahaja) Form 4-5 aku kt Convent Taiping.
Adik aku ni kt Sains Seremban, jauh jugak la dr Taiping,
tp, compare dgn UTM SKudai..lagi la jauh.
Sekolah adik aku ni, mcm kecik je dr SEMESTI tu..hihi.
..mmg la, all boys..hihi :D
Adik aku komen...xde 'driving force' lah akak..hahah..haru!
Dia nk SPM tahun ini. Good Luck Abg!
Belajar baik2..focus..jgn leka..tgjwb sbg anak mesti buat, kepada Allah apatah lagi.

Friday, January 1, 2010

rezeki jgn di tolak





Semalam, tunang saya keja half day je, sbb esok 1 Jan 2010.
So, kitorg amik peluang ni jalan2. Lg pun weekend ni aku blk kg lagi.
Hihi, part yg plg aku sukee ialah makan2, (adoih..punah program diet aku hari ni)
Otw jemput dia dr opis, selisih dgn kereta Dok dan Jana, hihi.