Tuesday, January 19, 2010

sila betul kan

[slide presentation-cover]

[thesis comment from examiners]

Alhamdulillah.
Viva-voce dah pun selesai semalam,
Isnin, 10pagi di Bilik Pengajaran 4, Blok N29, FKKKSA, UTM Skudai.
Hihi...syukur sgt.. Tak amik masa lama pun, tak sampai sejam...
Tp lebih la setgh jam. Hoho.
Aku d beri masa 3bulan utk buat all the pembetulan.

Pengerusi Dr Aishah Jalil...smpai2 je die kt bilik tu...
"owh..awak rupenye Shikin, saya ingat kan Shikin mana..Mana spec mata?..."
Segan pulak aku.
Dulu2 la, masa undergrad, aku selalu menempel kt Lab Reaction buat PSM...asik muka aku je ada kt situ kot..org blk cuti mid sem pun, aku still ada je situ, smpai die cam muka aku.
Hihi. Dan dulu juge, aku pakai specmata..laa ni, i pakai contact lensa :)

Internal examiner aku ialah PM Dr Mohd Rozainee.
Ya Allah..mcm nk gugur jantung aku bile dpt tau die org nye.
Tp aku redha je..muka mesti relax...panic dan pucat sket je...eheh!
Dlm bilik...nagis lah sepuasnya...sbb...takot weih...
Masa degree dulu, aku pernah amik satu kelas dgn dia...sgt gerun sehhh!
GARANG...
Dah tu semalam, sebelum mula sesi...Boleh pulak dia tanye aku, "Awak takut tak dgn saya?" huhu..mesti laaa....tp ye la kan...aku kena rempuh jugek.
However, semalam masa sesi viva-voce tu, syukur sgt, dia sgt membantu, utk develop quality thesis aku. Thx Dr R. Jasa mu ku kenang jua.

External examiner aku ialah Dr Siti Mazlina.
Yg ni pulak, baik sgt. Soft spoken, kite lak jd segan klw tak dpt nk present thesis ni dgn baik...ngee:D Dia ni dr UPM, thx to Denot send kt aku CV Dr ni.

Secara keseluruhan, aku sgt2 bersyukur lah, viva-voce ni dh setel.
So, kena pulun nk siap kan correction dgn berQUALITY :)


[Fasa Lab work: end 2008 dan early 2009]

6 comments:

  1. congrats shikin dh setel viva!! sure lega gile kan. juz one step je ley grad n get ur master.

    ReplyDelete
  2. tu lah Denot...insyaAllah..amiinn!

    ReplyDelete
  3. congrates! so what's ur next step?

    ReplyDelete
  4. Next step? :D
    Buat correction...ngee :D
    Byk lagi prosedur nk kena setel..br leh konvo..huhu

    ReplyDelete
  5. kak syikin... sori xdpt bersama time kak syikin dh nak viva huhu... gmbira dgr akk dh settle stu saat yg gnting.bler mau blnje saya??? hehehe

    ReplyDelete
  6. hihi :D
    insyaAllah, ada rezeki mmg nk belanja pun, tgu dpt kerja je ni :P

    PM Adnan ada gak tanye akk, ada contact2 atau YM dgn Yanti tak? hihi :D
    "Dia apa khabar?"
    Pehtu, akk kena smbg buat report ultrasonic tu, end report project, softcopy ada pd ko kan? Boleh ke tlg send by email ke...PM ckp ko dh buat smpai chater 3 eh?

    ReplyDelete