Thursday, April 28, 2011

industrial visit

(From right: Mdm Zalila, Miss Zura and me)


salam :)

Lama tak update..hihi.
Pergi kilang gula, kat Padang Terap.
Byk jugak ilmu kami dapat, in term of processing.
=)

Thursday, April 14, 2011

dekat lah jugak




Salam to all my kawan2 yg setia mmbaca cerita suka duka gembira dan ceria ku ini.
Hamboih! pjg mukadimah nyer beb! kih3x.
Dah habis semester, br teringat nk citer, rumah sewa aku (bila la nak ada rumah sendiri) belakang UiTM je. Sukeee...sbb dekat nak ulang alik pergi kejaa :)
Nak dtg buat kelas ganti, atau buat test pun senang, dekat yoo..
Nama nya, Casa Prima Apartment. Total 31 tgkt.
Aku dapat menyewa rumah "tinggi", di tgkt 9. Parking nya juga bertingkat, di tgkt 2. Ni la guna nya selalu mengasah skill parking kat Plaza Angsana Johor Bahru, dolu2..hahah.

Adusss..rindu nye..johor bahru....asam pedas, Taman U, UTM, etc.





Tuesday, April 5, 2011

hari pensyarah 2011


1 April 2011 - jumaat
Adalah hari pensyarah rupe nya.
Aku ingat jadi cikgu je ada Hari Guru, hari pensyarah pun ada. :) Hihi.
Tak kesah lah, yang penting, aku nk highlight kan, dapat bunga ros kaler pink-oren.
Terus aku rendam dlm air. sukeee :) [perempuan kan suke bunga..]
Meja aku yg serabut tu, sila abai kan..huhu, dgn chemical nya depan meja aku, hadoih laaa...bila nk housekeeping ni?? :P
Lagi satu, aku suke hijau (tema baju sanding hijau).
So, aku ada bela satu pokok atas meja...sukeee...

Hoho..teringat pulak kepada pokok ku di Tmn U Skudai,
Anid, pokok akk ada lg tak?
Pokok yg Mak mertua ko bg tu, sihat lagi? :)


Sunday, April 3, 2011

esok Ahad

Tadi hantar suami di stesen bas Kamunting. (nape letak gmbr aku dan adik? sbb time ni tgu suami ke toilet jap, sebelum naik bas, blk ke Johor bahru)
Ini lah rutin kami berdua suami isteri...setakat hari ini.
Berjumpa hanya di hujung2 minggu...
Setiap hari menghitung hari, bila nk jumpa suami? asik belek calender, bila ada cuti?

Sunyi sbnr nya...blk keja..rumah xde org...hadoih..sunyi betul la...huhu..
(betul, aku tak tipu..) even aku masa keja dulu, masa buat master dulu, klw hosmet blk kg ke, kejap2 je, lepas2 tu, ada org blk dlm rumah...hmmm...
Sejak2 lepas miscarriage tu, lg lah fragile semacam je hati ni...
Tolong lah TABAH wahai hati..
Ini dugaan saya...saya mesti redhaa :)

Walaupun, jauh di sudut hati tertanya2......sampai bila aku kena PJJ ni???? aku hambaMu yg lemah.

p/s: Astaghfirullah...