Thursday, February 25, 2010

sikit2 update sajaa

Salam to all,
Lama lak aku tak update blog ni..
Soghiiii...br dtg smgt nk buat correction sungguh2 after viva ari tu..
Jumpe blk dgn spvsr after viva,
mcm2 lak die beri cadangan utk menghasilkan thesis yg berQUALITY.
Hihi.
Thn baru Cina aku blk Perak dgn Ala, geng master, bilik depan aku, blok yg sama.
Umah die kt Tapah je, pehtu aku gigih la drive sorg2 dan dh la suke jem kt area Gua Tempurung tu...hoho..bosan...takde geng nk sembg2...jwb nye..melalak sorang2 la dlm keta...
Mama aku bukan bg sgt nyanyi2 sgt dlm keta ni...risau org tua tu, takut aku meralit..
Alhamdulillah, selamat smpai lepas mghrib kt TAMAN SRI KURAU.
Rumah ku syurga ku...sejak kecik duk situ, mesti la sayang kannnn...
Esok nye adik lelaki aku blk dr Seremban. best giler berkumpul semua ahli famili..
Cume famili kakak aku la xde..
Tp xpe, kite mesti rai kan yg ada ni..hihi..
Sabtu nye..lepas isya' kitorg gerak g umah Tok teh kt Penang.
Ahad kt Sg petani.
Isnin, aku gerak blk JB dah..hihi..
Ops! Lupa nk habaq, kali ini student home tusyen aku, UPSR lak...hihi :)

Weekend lepas, aku duduk rumah saje, xde aktiviti jalan2 pun..
tunang aku busy tahap dewa...[dh mcm komic pulak..haha]
bosan giler rase nye...hosmet aku Anid cuti seminggu lak tu...
sunyi woo...rase mcm nk ckp dgn tiang je..haru!
Internet lak, brdband pada tunang...sgt la mencabar..
Harapan...minggu ni pulak, hope tak sunyi la, dgn ada nye brdband pada aku, even Anid blk kg lagi weekend ini.. Lg pun, aku boleh la continue kerja2 research/thesis ku itu...

Tuesday, February 9, 2010

sayonara Aunty JAJA

[from left: Ammar, Lynn, Zue, Ija, hajjar, fatt and ekin]
[terima kasih Ija dan suami]
[saya dan ija]

Last day aku jumpe ija..masa Family Day kt PD ini.
Utk pengtahuan semua, aku selalu blk Perak dgn Ija ni. Hihi. Sukee..
Hmm, dia officially resign dr JGC dan bye2 JB..
Ada rezeki jumpe lagi ye Ija.
Selamat menjadi ibu-kelak.
Sedih wooo...aku tak dpt tahan sebak..sbb best kawan dgn Ija ni.
Doa yg baik2 je utk kawan :)

Famili DAY di Port Dickson N9







6Feb 2010 - 7Feb 2010.
Famili day kt Port Dickson, N9.
Ada sembilan kereta..best2..konvoi...enjoy je.
Tunang aku nye opis, aku join je. hihi.
Aku pegi PD pun tmpg keta hosmet tunang aku si Azrin.
Terima kasih Azrin! hihi :D
Sabtu dan Ahad yg sgt pack, penat dan fun gilerr2..
Enjoy je..hihi :D
Petang sabtu tu ada sukaneka...aku kena lari dlm guni..
Tak SUke!3x
Pehtu, isnin, aku mula sakit2 kaki, otot2 perut pun sakit wooo...
Haru!
Malam ada BBQ tepi pool..hihi.
Malam juge ada games, tukar2 hadiah, juge, mini konsert dr geng opis tunang ku.
Aku sukeeee...
Tambahan pula..tunang saya pun ada perform..
[Terima kasih dedicate lagu itu untuk saya......touch-ing..heh!]
Mandi laut pepagi Ahad tu..hihihi. Kul 7 am dh start turun laut..sakan..!
Layan mandi laut dgn Jana, hokay...! Rumet bilik hotel..
[Bukan dgn tunang...hoh. Merepek!]
Ahad nye, lepas check-out, terus pegi Cendol Leman Dawi.
Yg boleh tmbh tanpa bayar a.k.a bottomless...hahaha.
Pakcik cendol ni, bercakap2 fakta tanpa henti. hoho.
Tak lotih ko pokcik??? :P
ape2 pun saya bg A kt daya ingatan pakcik dan kredit to him kerana berjaya mmbuat hmpir semua pengunjung kedai die, NGANGA tgk pakcik ni bercakap2..hahaha.
Pehtu, lepas kombung air cendol, semua cargas ke Kueh Udang Alor Gajah pulak,
[Aiza pun ada rekemen gak makan..hihi]
Sedap..kt area pekan Alor gajah ni je. Senang je nk cr kedai die.
Setakat ni, keta Lynn Anuar dan keta Jana Shahrul dah buat haluan sendiri.
So tgl keta yg aku naik (Azrin), keta Fahmi bwk, keta Pijoo dan keta SASA.
Best2...aku aje gemor kalau bab2 konvoi ni...Fun sgt.
Keta Shah Lidia, keta Dila Mohd dan keta Ija Raat tak join pegi cendol ni.

p/s: overall, aku happy dan sgt bersyukur di beri peluang dan nikmat gembira.