Thursday, October 28, 2010

jika itu takdir NYA


Jangan cari aku...Aku dah kecik hati...

jgn nk claim, aku ni "a * * k"

Time flies...

Kenapa sekarang baru muncul dalam hidup aku??

Jauh di sudut hati, aku kecik hati, tanak jumpa...tanak!!

Tapi,

jika masa nya sudah tiba,

jika itu takdir ALLAH swt utk aku...

aku kena belajar terima

Aku akur...Aku ni hambaNya...selayak lah seorg hamba itu, di uji...

Dan

Kesempurnaan bukan lah milik aku...itu milik ALLAH..



p/s: Petang2 ni ter"emo" lah pulak...sowey...:)

Saturday, October 23, 2010

Green :)

[saujana mata memandang...hik3x]
Salam
Hihi :D
apa nak jadi aku ni? lama bebenor idak update blog ni...lebih drpd pada sawang nih..
sebok benor ke jd pensyarah ni? hahah...entah lah...aku je kot yg rase xcukup masa, sbb aku ni pensyarah baru...byk benda nk kena 'belajor' di uitm penang ni :)
berazam sbnr nya, tanak angkut kerja2 di fakulti bwk balik ke rumah..sbb penyudah nya...aku jd sgt lah penat...tido x sedar hape je... Be systematic and well-plan wahai Norashikin..
TAPI...
Seperti biase, even sebok cane pun, setiap weekend (klw tak petang jumaat, pagi sabtu) aku blk Taiping...sgt suke lah...sbb dekat. syukur sgt aku dapat keja sini, doa parents aku.. :)

Cuma....sob..sob...Aku tak tau, bila la bakal suami aku ni, nak dapat kerja Zon Utara ni...huhuhu......sob..sob....Doa..Doa...Doa..:)

Last weekend, g shah Alam, kazen sblh ayah, kahwin. Ala2 garden la...so sweeeeettttt, aku suke laaa...alahai..tapi aku dh book dewan laa..huhu...Sabor aje la... Bak kata mama aku, "kang kalo hujan?? basah semua nya....!!!" baik lah mama, saya yg menurut perintah...:)
Otw blk semula ke Perak, kitorg singgah Kuala kangsar, pekena laksa tepung beras petang2 nan indah di tepi sg..nyum..nyummy...sedap! Nikmat Allah. Syukur. Lepas kenyang, sambil mama aku belek2 sayong yg comel2 tu, aku rembat satu beg. sukeee3x...kaler ape? hijau laaa..hahah..beg anyam mengkuang tu...hihi (aku guna alasan, beg nk bwk g ngajor..hahahaha..hampeh!)

Progress preparation kahwin aku?...ON GOING..kui3x
hihi, dh mcm isi Progress Report Research Grant pulak, mcm mase master by research dulu. :) berapa %? entah le...agak nye dh smpai masa dan waktu duduk atas pelamin kot, br boleh declare as 100% complete kot...hohoho..HARU!!.
Tadi aku g cr 'benda' nk isi dlm paper bag, nk bg tetamu yg dtg kenduri aku nanti.
Jemput datang tau kome.
Sgt2 lah di alu kan :)
Baju mak pengantin dh cari td, belom hntr tailor je lagi..Isnin ni, insyaAllah. Adik pengantin juge..(ko jgn lawan tokey je dah la Dik!!! grrr...)
Homestay utk famili2 pun dh booking tadi. deposit bagai.
Sistem PA dan team kompang pun dh g update tadi. mama aku ada request lagu, hihi, segan lak aku... Juge jumpe caterer utk update list menu kenduri. Cadar katil perantin jugak dah setel. Hihi.
Ops! Sorry la beb, blog ni aku buat mcm checklist la pulak..haha...
tema kaler side aku, hijau...
Side bakal suami aku...err...nti aku tanye dia balik...surprise lah..boleh? :P

Still belom decide tempat nk ber "suai-kenal" a.k.a berbulan madu....hmmm....
Saujana mata memandang, nyaman, jiwang2 sket........................menenang kan......syahdu...... :)
Ada cadangan?

:)