Saturday, October 23, 2010

Green :)

[saujana mata memandang...hik3x]
Salam
Hihi :D
apa nak jadi aku ni? lama bebenor idak update blog ni...lebih drpd pada sawang nih..
sebok benor ke jd pensyarah ni? hahah...entah lah...aku je kot yg rase xcukup masa, sbb aku ni pensyarah baru...byk benda nk kena 'belajor' di uitm penang ni :)
berazam sbnr nya, tanak angkut kerja2 di fakulti bwk balik ke rumah..sbb penyudah nya...aku jd sgt lah penat...tido x sedar hape je... Be systematic and well-plan wahai Norashikin..
TAPI...
Seperti biase, even sebok cane pun, setiap weekend (klw tak petang jumaat, pagi sabtu) aku blk Taiping...sgt suke lah...sbb dekat. syukur sgt aku dapat keja sini, doa parents aku.. :)

Cuma....sob..sob...Aku tak tau, bila la bakal suami aku ni, nak dapat kerja Zon Utara ni...huhuhu......sob..sob....Doa..Doa...Doa..:)

Last weekend, g shah Alam, kazen sblh ayah, kahwin. Ala2 garden la...so sweeeeettttt, aku suke laaa...alahai..tapi aku dh book dewan laa..huhu...Sabor aje la... Bak kata mama aku, "kang kalo hujan?? basah semua nya....!!!" baik lah mama, saya yg menurut perintah...:)
Otw blk semula ke Perak, kitorg singgah Kuala kangsar, pekena laksa tepung beras petang2 nan indah di tepi sg..nyum..nyummy...sedap! Nikmat Allah. Syukur. Lepas kenyang, sambil mama aku belek2 sayong yg comel2 tu, aku rembat satu beg. sukeee3x...kaler ape? hijau laaa..hahah..beg anyam mengkuang tu...hihi (aku guna alasan, beg nk bwk g ngajor..hahahaha..hampeh!)

Progress preparation kahwin aku?...ON GOING..kui3x
hihi, dh mcm isi Progress Report Research Grant pulak, mcm mase master by research dulu. :) berapa %? entah le...agak nye dh smpai masa dan waktu duduk atas pelamin kot, br boleh declare as 100% complete kot...hohoho..HARU!!.
Tadi aku g cr 'benda' nk isi dlm paper bag, nk bg tetamu yg dtg kenduri aku nanti.
Jemput datang tau kome.
Sgt2 lah di alu kan :)
Baju mak pengantin dh cari td, belom hntr tailor je lagi..Isnin ni, insyaAllah. Adik pengantin juge..(ko jgn lawan tokey je dah la Dik!!! grrr...)
Homestay utk famili2 pun dh booking tadi. deposit bagai.
Sistem PA dan team kompang pun dh g update tadi. mama aku ada request lagu, hihi, segan lak aku... Juge jumpe caterer utk update list menu kenduri. Cadar katil perantin jugak dah setel. Hihi.
Ops! Sorry la beb, blog ni aku buat mcm checklist la pulak..haha...
tema kaler side aku, hijau...
Side bakal suami aku...err...nti aku tanye dia balik...surprise lah..boleh? :P

Still belom decide tempat nk ber "suai-kenal" a.k.a berbulan madu....hmmm....
Saujana mata memandang, nyaman, jiwang2 sket........................menenang kan......syahdu...... :)
Ada cadangan?

:)

4 comments:

  1. Tipu lah kalau aku cakap, xde apa citer yg menarik untuk di kongsi...huhu....Tapi seyes SORRY...almost sebulan sekali baru nk update Blog....Adoi laa...

    ReplyDelete
  2. kin..selain persediaan kawin..persediaan nak ade baby pun kn buat..cthnye mkn folic acid.hihi
    semoga segalanya dipermudahkan kin.
    ritu ms ko konvo aku ade menyaksikan dlm dewan,tp no tepon ko hilang (tepon lame rosak),so tak dpt aku nk contact nk jmpe ko..
    apepun tahniah yea..

    ReplyDelete
  3. ye ke beb? alahai...rindu nye gossip2 di opis mu :P No saya, 012-7008202...berapa lama lagi aku nk pakai no ni??? tgu lepas bergelar Puan..maybe tukor kot...hihihi :D..maybe je..maybe not...kui3x..

    Eh, aku dh boleh mula makan ke? cane rupe die? susu ke? hoho...adoi laa....apa pun aku x tau ni???

    ReplyDelete
  4. sebok bebenor ye mike skrg neh? bile majelis nye..
    cik abe mike tu org mane? :)

    ReplyDelete