Thursday, December 31, 2009

1431H dan 2010

pecah pulak dah



Aku sampai2 je rumah sewa kt Tmn U ni, dgn Ija kuala...aku nmpk 'seperti di atas'.
Adoih...risau wooo...seyes..gigil...
Takot rumah di masuki org/pencuri...LAGI..
Trauma laa..masa kerja dulu, dua kali org masuk rumah, time kitorg tido mampoih.
Kt Kg melayu majidee...haihh! Duduk 2org je.
Huhu...syukur lah kami berdua, tidak di apa-apa kan.
Cume brg2 berharga je..lesap...hmmm..spt HP dan duit..
Masa tu..laptop di bwh timbunan baju x lipat lagi..ops! :P
So, kali ni, aku agak cuak seehhhhh!
Tp, pelik jugek laaa..
Tgkap yg pecah, hanye sekeping, juge, jauh dr pintu...
Yg aku pernah 'ken'a tu...cermin yg plg dekat dgn pintu...dan byk keping..

Bile aku masuk rumah, aku terus check LAPTOP dan EXTERNAL, huhu.
Ni sumer brg2 master aku weih...VIVA pun x lagi woi..huhu.
Syukur semua nya ada.
Alahmdulillah.
Hmmm..bis tu...cane leh pecah ni??
Pelik..pelik....
Hmmm...Nk kata budak2 main blg batu....xde pun batu sekitar2 serpihan kaca tersebut.
Di sbb kan aku br smpai dr Perak..penat ya amat...so aku maleh nk jd 'detective conan' lagi...
Lepas aku mandi2, relax...br aku mula pikir....sbb ape la gak nye pecah...

Terima kasih Allah.
Dpt ilham...di beri petunjuk...
Kucing pjt upe nyee..nk naik ke siling...tido atas...
sabor je laaa...
..ko jgn ber*k kt atas tu eh?????
grrrr...
Ni pecah sape nk ganti???

Wednesday, December 30, 2009

ujian lisan

Counting days nk viva ni...adoi laa seram sejuk aku..huuhuhu.
Td dpt called dr Puan aLiza, bg tau tarikh viva..a.k.a oral examination (ujian lisan)...debar semacam rase..heh!
Br je berangan nk blk Taiping lama2 hujung minggu ni..hoho..patah semgt nk 'berlibur'.
Kihkihkih...
'Kembali ke sekolah' jugak lah mood aku ni...
Semoga di permudah kan urusan, insyaAllah..amiinn!..=)

Monday, December 28, 2009

turun lah....

[2007]


[2009]


Macam mana nk kurus ni...huhu..
Risau pulak aku..hoho..selain dr mmg nk kurus sket...aku juge sudah kena tegur oleh seorg Dr. kt klinik tu, suruh jaga makan..takot penyakit 'tunggu'..huhu.
Thn depan dh masuk era hujung2 20-an...28thn.
Bukan makin muda ok..
Mmg bile umur bertambah..metabolisme pun jd slow..
berapa kali aku bersenam seminggu?
(jwb seniri..huhu)
Masalah nye selera makin tajam! huwaaa...
Nak kahwin ni..so aku mesti kuat berazam..
At least..sama macam berat 2007 tu..
Yg penting jgn 'rise' lagi...owh! takut..
jeles tgk org yg sedia kurus..tak payah pikir nk diet bla bla bla etc.
(eh, ni mcm ayat tak bersyukur lak...astaghfirullah...)

M e r s i n g













Ni aktiviti dua minggu lepas.
Br nk update..hoho. Sgt lambat.
Tapi aku suke aktiviti begini...enjoy...tambahan pulak ada kanak2 ribena dua org tu.

..aktiviti cuti pjg kali ini (awal Muharam), ber piknic di Mersing.
Hehe. best2..sgt enjoy, eventhough mandi laut dlm hujan..
(huhu..bahaya sungguh.."jgn tiru aksi ini d rumah")
Peserta2 terdiri daripada :
Yunus, Norashikin, Lynn, Anuar, Ammar, Kak Buni, Joe, Dijatul, Kak Pish dan suami.
Semua pun sama...cume kanak2 bwh umur, berpayung mandi laut oleh ibu bapa memasing. hihi.
Gmbor xde le pulak, sbb digicam aku xde 'air laut proof'. Keh3x.
Yg lagi frust....pelampong angsa kaler oren Ammar tu x dpt nk apply dlm laut tuuuu..huhu

Bermula dr hari Jumaat, lepas maghrib, g pasar Pandan, beli bhn2 mentah, seperti nye ikan merah, ayam, sayur sket, etc.
Pehtu, ber kg kt umah Anuar dan Lynn, masak2, kt umah die. Thx KL, sponsor api air gas dan tmpat tgl; pinic stuff as well..
Bertolak ke mersing pepagi..Sabtu yg indah tersebut.
Naik keta Nuar dan Lynn je. Aku dan Yunus tmpg je.
..best nye naik keta besar ni...sbb keta sniri...kocik yooo...hahaha.
(ape2 pon aku syukur dgn apa yg aku ada...kang meragam lak JJT aku tu lagi haru!!!)

Smbil2 tu Encik Anuar dan Encik Yunus survey tempat utk family day opis deme. Hihi.
maklum je..sudah ada bonus..br leh deme2 bersuka ria...aku tmpg2 je...
Lg pun aku lom ada kerja lg maaaa..

Mlm nye, lepas blk dr mersing, berBBQ kt umah kak Buni. Tajaan kak Buni dan suami.
Anak kak Buni si Dija tu...dh berjalan sakan..hihi. cumil. Tak larat nk kepong..hahaha..
merata die explore...DIja..dija..si Ammar tgk je...xpe2 Ammar, jd pembakar smgt eh, cepat2 jalan eh..hihi. Best2...byk benda sedap nk mkn...cume perut aku je fail....adoi la.
Sensitip la pulak...gastrik la tu...ape lagi...

sikit2 update

Salam to all.
AKu blk Taiping last weekend, lg pun cuti krismas.
lama sgt dah tak blk. Sejak raya puasa ari tu.
Hihi :D ..byk benda nk update dgn famili.

Aku blk kali ni tmpg Ija Kuala. Die dh pegnant 4 bulan. Comel je pakai 'uniform' ibu2 ni.
Semoga selamat semua nya Ija. Thx alot 'belanja'. Semoga murah rezeki yg bertambah2.

Thn depan 2010 adik2 aku dua2 nye nk pereksa besar...SPm-Mirol dan PMR-Anis
..hahaha. Busy2.

Aku nk update gmbr g mersing kt sini...asik je lupe...jap lagi lah.
Tp dh tempek several gmbor dlm Facebook. hui3x :)

Hosmet aku dgn rasminya dh jadi staff FKE, UTM Skudai.
hihi :D best2...
aku? lom ada khabar berita lagi...huhu...sabor je laaa

Next week aku cuti seminggu....blk Taiping lagi.
Saje blk sbb dh lama x blk...hoho..
Selamat Thn baru kepada semua =)

Monday, December 14, 2009

Eda dan Kate

[1] Kate


[2] Eda


[3] huh! penoh brg atas katil


Sabtu dan Ahad yg lepas [12-13 Dec 2009]
Aku g KL sbb ada conference.
Pehtu aku amik peluang cover semua aktiviti dlm kepala ni.
Sampai2 je KL, terus check-in, p register kt pwtc, pehtu, merayap sorg2 ke SOgo.
Naik LRT aku reti la..suh drive sniri..harammm...JB bleh laa..Ipoh pun aku sesat..
Hoho..berpinar mata aku..henbeg cantik2..AKu ni dh la giler 'BAG'..hahaha.
Ada org giler tgk kasut/sandal/sulipar..kui3x

Dpt jumpe Eda, skrg jd lectrr UMP. Dlm hall, org duk present kt depan, aku dgn Eda duk 'present' sesama sniri..haha..haru C:
.. Sembg tak abis. Tp tujuan dan objektif pegi confrence tu tetap tercapai.
(Ayat nk sedap kan hati sniri..keh3x).. To Eda..TAHNIAH !
Syukur die dh pun pregnant, rezeki Allah. jaga diri tau.

Dpt gak jumpe dan sembg2 dgn Kate. Dr depan stesen LRT pwtc tu, membawak ke Secret Recipe The Mall..sembg dan cerita tanpa henti juge ketawa hingga menitik2 ayor mate..hahahahaha.
best2..:D mcm2 kesah d 'muntah' kan..kuikuikui. AKu tak merayap ke mana2 sgt pun. Duduk dlm kedai makan tu pun dh berejam. Jalan2 sat je ke Times Square...nk naik monorel Hang Tuah...tp sbb dekat je..jalan kaki aje lah. Pehtu g KLCC..ramai ya amat org..pokok krismas cantik2..

Sgt enjoy dan memenat kan..tapi tetap gumbire. Jumpe lagi kawan2 C:

Tuesday, December 8, 2009

kami team daun

[1] Anid engagement day



Salam to all,
hihi C:
lama tak menulis berjela2 rase nye..
Malam ni dtg mood rajin, sbb aku br siap Rev. 1a; slide presentation utk conference weekend ini.
Tak sabar rase nye nk setel kan semua 'urusan master' ni.
Nak blk Taiping. Nak ber'rehat2' kt rumah ayah mama.
Sbb lepas ni..thn depan yg kian menjelang ni, ada tgjwb lain pulak menugggu..
hihi :D

Hosmet aku dah selamat bertunang 5/12/2009 sabtu.
So sweet. Kaler pink sgt comel dan kena dgn die.
Memula ingat nk pegi dgn Yunus, pehtu, ate nye, busy la pulak..
Di samping itu juge, aku tak larat nk drive, jd dgn ihsan Fid dan Mas, dapat la ku tmpg deme. TQ. Tu pun, kalut aku nk blk cepat, siren period pain dah alarming..hahaha..haru!
Ayam masak kicap sgt sedap, lauk kenduri anid.
Kerepek pisang sgt sedap nipis dan tak masin, just nice.

Petang semalam Jana dtg lepak umah, die coti. Gossip sakan. Tak hengat nyee....hahaha..
Rindu...nama je duduk kt JB, tp last aku jumpe die pun Syawal ari tu...sibuk...aku yg sibuk.
Thn depan die nk nikah dah, tarikh dekat2 dgn besday die...Nti rentak dan topic sembg pun akan berubah laa C: Hihi, ni gmbr die tunang ari tu (br aku nk tempek..haha), aku x sempat nk singgah sbb masa majlis jana tu, aku otw blk dr Perak, minggu cuti raya pose daa..
Td die g sign agreement dgn developer etc. hoho...best nyeee, nak ada rumah sniri...
haih... C:


Monday, November 30, 2009

tidur sini

Malam ni tido sini...3H2M. Esok ada conference kt hotel sebelah..haha..
Mane ada budget nk tido hotel 5 star tu..huhu..2 star pun, alhamdulillah.
hihi C:
Letih sgt travel ari ni..naik bas turun bas, puduraya jammed giler, start jalan kaki depan hotel swiss garden smpai pudu, pehtu naik tren rapid KL tu plak...grrr....sakit kaki aku!
Peluh2 hingga busok je rase..hoho..

Tido lenaaa...zzzzZZZ

Thursday, November 26, 2009

lagi... :)

musim..hujung semester..kih3x

Hoho...mmg agak busy bangat sehingga otak agak2 beku nk berceloteh dlm blog...
Hopefully 'kebekukan' tersebut tidak lah berpanjangan ye cik Ekin C:

Good Luck C:

Selamat tunggu VIVA cik EKin...hihi
Akhirnya, aku submit jugak thesis sem ini. Syukur sgt. Alhamdulillah.
Hosmet aku dh selamat VIVA pun...Tahniah cik Anid!!
Lepas ni ada task lain pulak tgu..
patent pending C:
journals C:
proposal utk e-science C:
eh..tak sengaja pulak buat blog ni check-list...hihihi

exhibitor BioMalaysia 2009

[1] rumet hotel cik Ani



[2] Exhibitors dan Prof Ramlan juge Dr Ida



err...lama tak update blog..busy..busy..
mane dgn serabut kepala nk submit thesis lagi..
Yg kt atas ni Bio Malaysia 2009 kt KL convention centre
Best2!! sgt berinformasi...ilmu ilmu...hihihihihi
Thx to Dr Azizi too C:

Friday, November 13, 2009

minggu depan


aktiviti next weekdays
hihi :D
dlm duk kalut2 nk writing ni..
multi-tasking la kunun... :P
chaiyok!!! :)

Thursday, November 12, 2009

next time..jangan

[maaf, image tak sopan..kaki la pulak]


pagi ini sangat la haru biru..huhu
pagi td boleh le pulak x perasan ter sarung selipar jepun kaler hijau kt rumah sewa tu..adoi laa...kelam kabut sgt, mcm2 pikir...
Tgh2 drive, aku tekan paddle minyak ni, rasa dekat sgt kaki dgn paddle..hahaha..
upe nye...selipar jepun je...adoi laaaaa
Dah nk submit Thesis ni, hidup aku agak tak teratur..huwa3x
malam td tido pun, mimpi thesis dan supervisor...hoho...tak besh langsung...cepat lah 'settle'
Letih sgt dah aku rase...Sabar ekin..sabar... :)
Mujur ada kasut spare utk aku pakai, klw nk buat lab..hihi
Yeay! :D
Maluuuuu...
Bagus jugak eh, ada hobi beli byk2 kasut ni
kuikuikui

Monday, November 9, 2009

nanas ke? nenas ni?


Sabtu:
Aku pegi Muzium Nanas kt Pontian nun. hihi. saje pegi untuk tambah maklumat dlm thesis,
best dan berinformasi, thanks to En Ahmad yg bagi explanation pjg lebor..
Lepas setel bab maklumat thesis, hihi, aku merayap ke Tjg Piai..sukee :) nk bau laut2 sket, klw Danga Bay tu, jemu dah sgt bau laut nye..hihi
[lupe kan thesis jap, kasi release sket..]
Sbb lama sgt dah teringin nk pegi..asik dgr citer je
Yg x best nye, tmpt agak kotor dgn sampah2 saraps.. terdetik di hati, rasa bersalah pada bumi milik Allah s.w.t ni, kotor betul, segala botol minuman, botol Dynamo pun ada...huhu.haru!
Tp, yg best, aku terserempak dgn team ni, dr Melaka, diorg buat kerja kebajikan, tanam pokok kat situ..hihi..good! Mari lah bersama menjaga alam sekitar pinjaman dr Nya ini.


Ahad:
Aktiviti makan2 dgn tunang, lepas abis buat tusyen rumah,
Hihi, plan nk makan pizza ni dr last week lagi, tapi cari x jumpe2, at last br le dapt, kedai mmg kecik je, tapi sedap..best2! bab-bab makan, aku mmg sukee je :D
Rindu pulak kt Ammar, err..next week lah aku kaco die, lepas lunch tu, terus aku cargas blk rumah sambung writing thesis, coz Isnin aku kena submit 2nd full drafts thesis pada spvsr aku, huhu, kalut...[lingkaran gelap bawah mata? owh...tanak....:C]

[gigi Ammar dah 4 batang eh?]

Wednesday, November 4, 2009

kite plan..

[Ni gambar thn 2006, saya dan teacher Bib]


Malam tadi kak Bib called, bitau hari ni nk dtg Tmn U, teman dia beli laptop baru. hihi. Aku sgt excited dan teruja, lama xjumpe, lama xgossip, hihi. Ni antara kawans baik2 aku. Memula nye hosmet mase kerja dulu, lama2, dh jd rapat giler.
Aku bg tau kak Bib, aku ada meeting dgn supervisor aku, pagi. So buleh la kitorg (aku dan kak Bib) jumpe petang nye, dlm kul 3, lepas die abis sekolah, kak Bib ni ngajar pagi.
Hhoho. saya sgt excited bgn dr pagi td..sbb nk bersuka ria..hihi

Tetapi, td pagi pukul 9am, Dr.called aku, cancel meeting pagi, postpone la ke petang pukul 330. huhu...saya sgt frust..Tapi xpe, Allah kan Maha Mengetahui. Aku merancang, tetapi, DIa juge merancang yg lebih3x terbaik untuk aku. InsyaAllah.
So,
sorry sgt to kak Bib. Ada rezeki, kite hang-out berdua-dua lagi eh. hihi. Aku call kak Bib, petang sket, die dh otw blk semula ke Kg melayu majidee..(hoho..ooh cik Ekin, idokle jauh bebenor Jb tu dgn Skudai...tapi, iye lah kan...org yg dh kahwin ni, segan lak aku nk kacau, calling2 ajak lepak2 ukur mall)

Tuesday, November 3, 2009

saya sudah ada ini !


Saya sudah ada 'seperti gambar di atas'
yeay! :)
Terima kasih tunang. hihi. Saya belom kerja lagi, masih lagi student postgrad (walaupun dah final sem ni..kui3x), hihi, jadi saya minta bantuan dia yg bayar kan dulu. i thank you.
Lagi pun, lepas2 ni akan kena pergi conference dan exhibition di luar daerah, hihi, jadi saya sgt la memerlukan internet ini. hihi :D

Friday, October 30, 2009

networking



Start Selasa sampai Khamis. ada workshop kt SPS. penat..hoho
Sgt fun dan enjoy as well sgt lah berharga sgt pengalaman tersebut.
Speaker nye yg tinggi pakai bj hitam dlm pic ni. Yg lain semua geng2 postgrad. :)
Terima kasih kepada semua yg terlibat sec langsung atau tidak langsung dlm menceria kan suasana kerusus itu. Setiap hari bersmgt nk attend. tak la mcm terpakse je..huhu
:P Thx oso to cik Lah yg beli kad THANK you utk Dr.

Monday, October 26, 2009

kira-kira-kira



Sejak Syawal dah abis ni, xde g open house, aku duk rumah je, baik je..weekend.
Klw tidak, ade je aktiviti tgk movie la, window shoping la, etc.
Hihi :D xde kuar jalan2 dgn tunang pun. Even Sabtu pun, aku g fakulti, buat kerja sket.. rajin la kunun..iyo lah tu!
Ahad xboleh pulak, ada ngajar tusyen kt rumah, diorg pun dah nk SPM ni.
Start pagi kul 10-1 tgh hari.
Tapi yg best nye, sejak2 kt sek dah habis silibus ni, tak byk tanye sgt,
buat je semua soklan2 yg aku lambak kan pada diorg. Kekadang je tanye, klw x paham.
So, aku tak kalut sgt la nk explain itu dan ini...kui kui kui.
Maths dan Add maths ni, kena byk3x buat latihan, baru buleh biase dan relax je dpt soklan exam kelak..hihi :D klw setakat baca2 nota kecik je, tak buat latihan....hmmm...

Teringat lak zaman aku nk SPM dulu, plg trajis, nk amik paper Biologi SPM
otw g sekolah hujan lebat ya amat..huhu..pagi.
Basah..lokos..lencun...udoh le meja aku bwh kipas..huwaaa
Mujur tak demam je..huhu..alhamdulillah.
And syukur result Bio pun ok, hihi, tp aku tak minat pulak nk jd doctor,
tgk darah pun pitam..haha :D

Tuesday, October 20, 2009

cabut atau tampal?

[sekadar gambar hiasan]

huhu
sakit gigi laa
lubang..
Teringat masa sekolah2 dulu,
sgt takot woo kt dentist ni

Aku dh mula buat treatment,
private klinik gigi area Taman U ni,

:)
Aku mmg rajin klw bab2 'perabih duit' ni, huwaaaa..

Amanah Allah apee..jaga gigi :)

Friday, October 16, 2009

Tolong jgn tambah lagi bilangan...

[1] Lynn-bestest fren masa degree



[2] Sal-bestest fren masa degree juge



[3] Bib-bestest hosmet masa kerja



[4] cousin-bestest kazen sgt rapat sejak kecik



Entry kali ini pasal jd pengEpit,
mmg ini cerita lama,
tapi sgt indah lah bg aku, huhu, tapi segan pun ada wooo..udoh byk kali sgt rase nye..huhu
..tetapi tidak mengape, demi kwn2 baik juge kazen2 yg rapat, akan ku gagah juge expose diri yg tak seberapa ni.
kui kui kui..
Punca nye aku duk cr file dlm folder pc ni, maklum la duk gigih writing ni,
pehtu buleh terjumpe lak salah satu pic ni..haha
Aku pun ape lagi, dtg ilham nk letak dlm blog,
supaya lepas2 ni, klw dpt request lagi, (kalau okay?!)
..so, aku buleh check dlm blog,
TAPI, jgn la pulak, lepas2 ni ada org call aku suh jd pengapit, ini bukan promosi ye...!
(Adoi la..bile le turn aku nk kena 'kepit' ni..hehehehe)

Aku plg xgemor part pegang payung tu, sian pengatin,
tgh hari..mane dgn ketiak dh basah..huhu...haru :)
Sukee skali part makan dgn pengantin..hihi
Makan jugek yg aku sukee.. :P
Yg jd pengepit masa majlis LYnn, baju sponsor, thx KL, aku sukee..kali ni, geng aku masa degree turun Manjung, tidak ter kecuali Zira. Tp lagi sweet (pada aku laa..) majlis belah suami Lynn pulak,
tunang aku jd pengapit nye, aku tak kapel lg pun masa tu..hihi
Masa majlis Sal, jd pengepit terjun, baju kaler hijoo..sian Sal, maaf kan aku.
Masa kak Bib, hosmet lama tu, baju pun sponsor juge, siap satu 'kodi' dgn famili kak bib, mmg famili die dh mcm famili angkat aku kat Johor ni. Mama aku dh pegi umah die pun.
Owh..saya sgt rindu pada kak Bib...:)
..malam die nk kenduri esok nye, kitorg berdua bersmbang dlm bilik pengntin sampai 3 pagi.
hihi..sori kak bib!...esok nye mata dh lebam..hahaha :D
Kazen aku ni majlis kat Teluk Intan. hihi. Time majlis nikah dia, aku pulak sebak semacam..sob2, terharu kot..Kesimpulan nya, aku sgt happy utk korang.
Semoga Allah permurah kan rezeki dan memanjang kan umur kome as well berbahagia hingga ke akhir hayat dan di 'sana'..amiinn!
Aku? Bila?
:)

Wednesday, October 14, 2009

semanis kueh rayas

(1) kueh raya atas journal..hihi, gigih la kunun! :P



(2) struggle.. ke semak?




Syawal tetap di hayati dan di hati
Tambahan pula, aku juga lahir on Syawal gak
2 Syawal 1402 5:30am Jumaat
tu sebab email2 aku ada word syawal
syawal2@yahoo.com
syawal1402@gmail.com

Syahdu sungguh..sian mak aku.
Ada gak org pgl aku 'kak Syawal'..hihi
Dlm duk kalut2 nk siap kan draft thesis utk di check oleh supervisorS aku tu, sempat standby kueh2 raya..hihi. Nia aku pow dr balang hosmet aku ni, jgn mare ar Anid, klw kueh raya tu mcm susut je..huhu. Alaaa..mcm mane aku nk kurus ni..gigih belajar..tapi makan gigih juge..hihihi
Adoi la...tolong la diet cik Ekin oiii...
Bukan ape..badan 'sihat'..takut penyakit 'tunggu'..hehehe..
Dah tu, kueh2 raya ni, tahap "gula tumpah" wooo..manis sekali ! seperti nya aku... :P
Sila jgn bosan.
Haha
Sejak giat writing ni, makin rajin lak aku merepek dlm blog.
ape citer ni?? klw supervisors aku jumpe blog ni, haru !
Tolong ye kwn2, jgn bg link ni pada diorg.

Monday, October 12, 2009

open house kecil2-kecilan

(1) kek coklat kukus



(2) menu yg tak seberapa




Baru belajar2 buat open house kecil-kecilan.
Rumah bujang. esok2 klw dh berfamili,
maybe lebih meriah...hihi
Bile aku pergi open house umah opis-mate dolu2,
mmbuat kan aku bersmgt, nk buat juge open house ni,
Sukee la org dtg rumah..
tetamu..bwk rezeki :)

Hihi :D
masak sniri walaupun tah ape je rasa die,
Aku goreng bihun dan buat kek kukus je,
plan awal nye...
Aku nk buat spageti,
Tp..huuuu...
Entah la, susah sgt nk jumpe sos spageti cap 'kimball',
Yg ada pun..brand yg HALAL nye di ragui.
Agak nye, semua rumah pun masak menu spageti kot
Haha.
Byg kan lah,
rak kt Jusco dan Giant...EMPTY
hahaha...haru! Tesco jauh lak dr Tmn U ni
Itu yg boleh tukar jd bihun grg je
Aku buat malam, lepas isya'
Ajak member2 belajor je,
maklum le, "student mode" lagi ni..
belom lagi "isteri mode"
kui kui kui


Kepada yg belom dpt jemputan,
tgu la klw ada rezeki lebih nti,
saya pasti akan jemput...
Hihi :D
'saya budak baru belajar masak'

aku yang hangin

dh lama sgt aku pendam pun,
kang meletup la pulak,
so aku nk guna kan medium blog ni utk lepas kan
ketidak puas hatian
huhu..

"mcm bagus sgt!!"
"nyesal pun ada berbaik2 dgn die"
"len kali aku nk bermuka-muka je lah"
"depan je nmpk ramah tamah dan konon2 ikhlas"
"pehtu, klw tak perlu, tak pyh nk konon2 amik berat"
"malas aku..."
"lantak lah, nk jadi org ke, tanak jd org ke"
"sukati ko lah nk jd ape...."
"AKU GERAM!!!!"

Eh, boleh ke mcm tu...
ekin..ekin...

Thursday, October 1, 2009

anak ayah :)

Syawal kali ni 1430H. Best!
Semua nya bersederhana. ENjoy dan sgt fun.
Tapi letih sket, biasa la kan. dah nye nama RAYA

Aku kena drive sensorang dr JB ke Tpg dgn gigih nye. huhu. Mcm dh give up pun ada,
penat nk mampoih la woii..Yg buat penat tu, sbb delay kt Seremban dr pukul 9am ke pukul 3ptg.
Adik aku nye pasal lah. Tp xpe, pglman seh. Deal dgn Pen kanan, nk amik adik aku blk. haru.

1st raya ada kt Taiping lagi, sempat lah solat sunat raya.
Yg ada ayah, mama, aku, amirol dan anis. Kanak2 riang tu blk Kelantan, turn sana.
Thn lepas dh sakan bergambar, mercun bagai..kui kui kui.
Menu simple je, lemang (beli) dan rendang ayam. hihi.
Pehtu, kitorg g Tapah, ziarah kubur arwah mak,
yg unik nye, jumpe Opie Zami and family kt kwsn tanah perkuburan tu.
then ke Teluk Intan, kg ayah. G rumah Pak Ngah (adik ayah),
and the best thing, Cu (adik bongsu ayah) juge ada kt sana.
Semua ada :)
Hihi..gambar mane? huhu..camera dlm keta.
Semua dh sakat2 aku, bile 'majlis'..haha..Aku sniri pun xleh nk reveal tarikh lagi.
Sabar eh. yg pasti bukan 2009 ni. Next year, AMIN!! (d jmput amin kan bersama) :P
Lepas maghrib, terus gerak blk Pahang. Kg mama ku, felda Lembah Klau.
Sal dgn KL dah pernah sampai. hihi. OTW, Traffic ok je.
Aku pun kena amik tugas memandu, mata ayahanda dh xleh drive mlm. Silau seh!!
Mujur keta aku, klw bwk keta ayah, manual, haru...aku tlg tgk aje lah.
bak kata ayah aku, lesen kopi O..haha..mmg aku lope nk drive manual laaaa
Keta aku jgn citer la, penuh dan padat, selain dgn org dan brg,
juge penuh dgn kegembiraan di hari raya.
Haha..ape yg telah ku repek kan ini wahai cik Ekin!! :P

Raya ke dua ketiga aktiviti di umah tok aku kt Pahang.
Raya kedua, aktiviti mandi sungai beramai2, kutip siput, kemas kebun tok ayah,
Peh! cerita mcm lah aku pegi, hihi, aku cerita kan pglmb diorg je.
Mandi2 sungai ni, aku x minat, sbb berenang pun x pandai..haha.
Raya ketiga, aktiviti bakar lemang trip ke dua.
Hahaha..ramai sgt dlm famili, so buat skali lagi. Sgt gembira. AKu tlg2 je, xpandai pun.
Ada BBQ ayam juge. Hihi, mknan dgn mewah sekali.
Rezeki Allah. Makan je.
Nk tlg sponsor pun..huhu..tgh gigih simpan duit ni.
InsyaAllah suatu hari nti.

Raya ke lima gerak blk ke Tpg smula.
Aktiviti touch-up blk rumah yg dh kemas sblm raya ri tu.
Tgu org dtg raya rumah. Kwn2 dan sedara2. Hihi.

penulisan


Salam Eidulfitri buat semua!
Hihi
Mood raya mmg x abis lagi
Tp load kerja2 research
tetap kena 'on going'
huhu
Dah hujung2 sem ni,
kena gigih la sket..

Dah masuk October 2009,
okay!

Wednesday, September 16, 2009

kepada semua


Salam Aidilfitri untuk semua yg mengenali diri ku :)
Nk blk perak esok pepagi.
Pehtu, kena jemput adik kt Seremban.
Ada rezeki, dan kesempatn,
aku upload gmbr dn update news.

From Taiping with LOVEs
Hope
Aidilfitri kali ini, lebih bermakna.

Hihi

Monday, September 14, 2009

Kumpul

(1) Antara dish pilihan Lynn



(2) "Saya budak bijak !! "



(3) Puan Ija - ni la geng aku blk Perak sblm2 ini,
nmpk nya thn ni aku kena blk sniri.



(3) Selamat berbuka puasa



(4) Cik Jana dan Encik Shahrul



Semalam
Aktiviti berbuka puasa dgn staff opis tunang ku
Last year join jugak, tp duduk jauh2
Segan2 nk expose
This time dh ada status maju sket
Overall..Best2..mkn
OK, surau OK, toilet pun OK, parking as well.
Aku sukee :)
Tak tau next Ramadhan
..ada rezeki lg tak nk berbuka dgn diorg
hehehe

Lokasi kali ini BANAFEE village, JB

Sedap !!
Aku suke mee kari die
Dan teh panas
Lepas geram, lama tak minum
ngee :D