Monday, October 12, 2009

open house kecil2-kecilan

(1) kek coklat kukus



(2) menu yg tak seberapa




Baru belajar2 buat open house kecil-kecilan.
Rumah bujang. esok2 klw dh berfamili,
maybe lebih meriah...hihi
Bile aku pergi open house umah opis-mate dolu2,
mmbuat kan aku bersmgt, nk buat juge open house ni,
Sukee la org dtg rumah..
tetamu..bwk rezeki :)

Hihi :D
masak sniri walaupun tah ape je rasa die,
Aku goreng bihun dan buat kek kukus je,
plan awal nye...
Aku nk buat spageti,
Tp..huuuu...
Entah la, susah sgt nk jumpe sos spageti cap 'kimball',
Yg ada pun..brand yg HALAL nye di ragui.
Agak nye, semua rumah pun masak menu spageti kot
Haha.
Byg kan lah,
rak kt Jusco dan Giant...EMPTY
hahaha...haru! Tesco jauh lak dr Tmn U ni
Itu yg boleh tukar jd bihun grg je
Aku buat malam, lepas isya'
Ajak member2 belajor je,
maklum le, "student mode" lagi ni..
belom lagi "isteri mode"
kui kui kui


Kepada yg belom dpt jemputan,
tgu la klw ada rezeki lebih nti,
saya pasti akan jemput...
Hihi :D
'saya budak baru belajar masak'

9 comments:

  1. rajinnye akak! saye yang dah dalam 'isteri mode' ni pon belom ade mood nak 'bukak rumah'
    hahaha!

    ReplyDelete
  2. rajin nyer kin buat open house,

    nnt2 dah betul2 'isteri mode' lagi la semangat buat open house ..:-)

    mesti meriah umah korang..hihi:-)

    ReplyDelete
  3. kalau aku ada periuk kukus aku dah minta resipi dah tp malangnya tak ade..hihi..

    ReplyDelete
  4. mrs azmi : xpe..pelan2 kayuh..hihi..best tau ajak org dtg rumah ni, walaupun rumah saya, kecik je, tidak seberapa pun..

    kak jus: hihi..sukee la buat makan2 ni, ajak org dtg rumah..insyaAllah ada rezeki lebih nti, nk buat jugak nti, ajak staff ex-opis dulu2, hihi, nk ajak org dtg mkn 'nasi myk' pun x lepas lg ni..huhu

    Na: alaa..xde periuk kukus ke?..hihi. Aku pun gigih menabung beli perkakas2 tu sbb aku suke makan kek coklat. Nk beli oven buat kueh raya mcm ko..aku xde budget lagi..hihi. Best je tgk berbalang2..haha

    ReplyDelete
  5. aku buat kek coklat guna oven je..x cari pun periuk kukus kat sini..dapur kecik yg amat :)

    ReplyDelete
  6. zan juga tidak mempunyai periuk kukus ... zan hanya ada penutup periuk kukus ... klau nak kukus apa2 zan menggunakan kuali dan penutup kuali kukus ...hehe

    ReplyDelete
  7. zan mmg hebat :) ini sudah di ketahui segala petala rimba..hahah..haru...!

    Suami ko baca komen ni Zan, abis kitorg :)

    Zan, aku nk resepi RENDANG TOK tu..please...
    Aku pun bakal dpt mak mertua yg bukan org Perak la...takut gak ni

    ReplyDelete
  8. rabe: org cina aku tgk diorg takde periuk kukus. tapi diorg letak mknan yg nak dikukus dlm pinggan, pastu place on top of 2 batang chopstik kat atas periuk tgh mendidih. itu je method kukus diorg. kita lak kalo takde periuk kukus, jgn harap nak buat.

    lagi 1 satu sos spageti pun nak beli yg instant kaa...aparaaaa....ko beli je tomato puree, pastu perencah tu ko buat ar sendiri. haihhhh. camno nak kawin ni...haa panik panik!!!

    ReplyDelete
  9. ida:

    hahaha
    mmg xleh kahwin dlm masa terdekat la ni.... :P

    ReplyDelete