Thursday, August 27, 2009

sikit penat






Pepagi ini aku g servis Kenari ku
InsyaAllah blk raya kali ni
aku kena drive sniri..hoho
Klw tidak tahun2 sebelum ini,
ada geng mase kerja dulu
Tapi thn ini, sudah menjadi isteri2 org
Aku jugak la yg belom2 nikah lagi
haha..budget umur muda la konon..hahah
ikin..ikin...

Pehtu aku urus kan simpanan duit nk khwin
hihi :)

Lastly,
ada sket urusan kt bgnn seblh Plaza Angsana
Pukul 330 br sampai UTM smula

Huh...letih aku..asik berjalan2..

Petang ni nk masak ape eh utk berbuka..?
Ngee :D insyaAllah
Nti aku tempek kt sini, ape yg aku masak.
'saya budak br belajar memasak'


Tuesday, August 25, 2009

Ramadhan 1430 H

(1) 1st day berbuka puasa kami sekeluarga
cume pic aku, kakak dan mama xde..hihi
Biase le..org dapur



(2) Anak buah yg aku suke sakat..
Mak Ngah minta maaf ya Hanna
Sbb Hanna ni comel sgt..soewy



(3) Ruang silaturrahim rumah ayah aku
Tak siap sepenuh nya
Nti dh complete, aku capture lain.


Harapan aku, semoga Ramadhan 1430 kali ni,
much much better la sgt dr thn2 lepas,
jgn dok ingat sgt pesanan 'syaitan' 11 bulan tu,
Ni lah masa nk kumpul 'bekal' byk2
tak payah tunggu umoq jd 40thn
Sbb
Allah tersgt lah suka

"Orang muda yang taat kepada perintah Allah"

so apa tunggu lagi ? :)

Ya Allah..Kau memang Hebat!
Ampunkanlah dosa ku dan kuatkanlah Iman ku.
Tidak lupa juga kepada keluarga ku, tunang ku,
member-member ku serta hamba-hamba Mu.
Ampunilah dosa-dosa mereka
dan tunjukkan lah kepada kami
yang betul itu betul,
dan yang salah itu salah.
Sesungguhnya
Kaulah Maha Pengampun
lagi Maha Mengasihani..
Amiiin




Sunday, August 16, 2009

petang Ahad..bla..bla..bla

(1) Laman rumah ku di Taiping



(2) Jemput masuk



(3) Gossip time! Dgn adik




Next weekend aku akan blk Taiping, excited laaa
hihi :D Sbb nk sambut Ramadhan dgn famili
Ini yg letak pic kg halaman ni. Adoi la..syahdu ptg2 Ahad

Rabu lepas, classmate masa convent dtg JB iaitu Rabi/Husna.
marathon satu hari dia urus kan hal2 research dan personal,
and alhamdulillah...setel. Gmbr? xde, sbb aku xingat nk snap
Sori neh

Jumaat nye lak, Fariza dtg konvo kt UTM, dgn famili die, best nye dh konvo..!
aku? insyaallah..usaha tangga kejayaan. Sket je lagi ni. Chewah! hahaha

Anyway THANKS to Rabi dan Fariza sbb sudi dtg umah sewa yg tak seberapa ni

Hari ni aku tak g memana pun Berehat2 d rumah.
Td buat Home Tuition pun dh setel, nak masak2 pun malas, takde bende kt rumah
Aku pun xde budget nk beli belah. So duduk dendiam la d rumah, layan internet ni..
Mane aku dpt MAXIS 'jalur lebar' ni? hihihi (bukan jalur gemilang tau!)
pijm lah..hahaha..pe benda la aku bebel ptg2 ni


Monday, August 10, 2009

Jerebu

My fren Tomyam:
Jumaat 7 Aug
Makn2 malam bersama2 rakan-rakan tunang ku.
Ops sorry, gmbr tiada.
Mereka terdiri drpd,
Anuar, Lynn, Joe, kak Bani, Jmer dan Nana,
jugek tdk lupe, all the kids yg geram! :P

Flip Flap flower yg
Tenaga suria d tukar kpd tenaga Kinetik
Dpt dr KL: Yeay! TQ-ne



Aktiviti hari Sabtu lak 8Aug
aku g Melaka ikut tunang aku,
(bukan g umah mak die)
umah kenduri, kwn sekolah die.
Hihi :D
Best2, dapat jenjalan.
Tunang ku bwk ikut jalan lama,
Sukee :D
Tp the worst part ialah,
jerebu lah kt Muar ni
Hmm..berkabus/berdebuss
d tgh-tgh hari buta..

Kenduri kahwin ok,
cume kitorg lewat sampai.
Aku tak sangka lak pengantin
kul 1230 dh sampai,kompang bagai.
Ingat kan lewat mcm pengatin Johor.
last time masa majlis Dila la
aku br tau Johor adat mcm tu.
hihi..tp x kesah lah, yg penting
semua selamat. Ngee :D
Gmbr pengatin xde sbb
aku tgl lak digicam dlm keta, hampeh!

Lepas tu, kitorg g pusing2
tgk UTHM yg sedang konvo.
mcm2 construction kt dlm tu,
duk upgarde, hebat2..!

Pegi 'Kluang Rail Coffe' .
AKu hentam makan roti bun gandum 2 set.
Lapor bangat.
Sbb aku ni ada kelemahan iaitu,
x reti nk makan nasi 'perisa' masa kenduri,
(cume teringin nk belajar buat je)
suke nasi putih lagi,
malang nye, ns putih dah abis
Hihi
So, apa lagi, ngap roti dgn tidak sedar diri
hingga lupa amik gambor roti
gmbr piring je ada..haha
Nyummm..nyummy



Tuesday, August 4, 2009

basuh





Tgh ada m0od membasuh kereta sniri,
Lgi pn diri ini mahu berjimat juga
Huh!
Lotih la jugak...
Xde getah paip yg pjg, asik angkut baldi je,
..udah mcm zaman xde air kt hostel dolu2 je.
Yg penting aku puas hati kereta ku sudah bersih