Friday, October 30, 2009

networking



Start Selasa sampai Khamis. ada workshop kt SPS. penat..hoho
Sgt fun dan enjoy as well sgt lah berharga sgt pengalaman tersebut.
Speaker nye yg tinggi pakai bj hitam dlm pic ni. Yg lain semua geng2 postgrad. :)
Terima kasih kepada semua yg terlibat sec langsung atau tidak langsung dlm menceria kan suasana kerusus itu. Setiap hari bersmgt nk attend. tak la mcm terpakse je..huhu
:P Thx oso to cik Lah yg beli kad THANK you utk Dr.

Monday, October 26, 2009

kira-kira-kira



Sejak Syawal dah abis ni, xde g open house, aku duk rumah je, baik je..weekend.
Klw tidak, ade je aktiviti tgk movie la, window shoping la, etc.
Hihi :D xde kuar jalan2 dgn tunang pun. Even Sabtu pun, aku g fakulti, buat kerja sket.. rajin la kunun..iyo lah tu!
Ahad xboleh pulak, ada ngajar tusyen kt rumah, diorg pun dah nk SPM ni.
Start pagi kul 10-1 tgh hari.
Tapi yg best nye, sejak2 kt sek dah habis silibus ni, tak byk tanye sgt,
buat je semua soklan2 yg aku lambak kan pada diorg. Kekadang je tanye, klw x paham.
So, aku tak kalut sgt la nk explain itu dan ini...kui kui kui.
Maths dan Add maths ni, kena byk3x buat latihan, baru buleh biase dan relax je dpt soklan exam kelak..hihi :D klw setakat baca2 nota kecik je, tak buat latihan....hmmm...

Teringat lak zaman aku nk SPM dulu, plg trajis, nk amik paper Biologi SPM
otw g sekolah hujan lebat ya amat..huhu..pagi.
Basah..lokos..lencun...udoh le meja aku bwh kipas..huwaaa
Mujur tak demam je..huhu..alhamdulillah.
And syukur result Bio pun ok, hihi, tp aku tak minat pulak nk jd doctor,
tgk darah pun pitam..haha :D

Tuesday, October 20, 2009

cabut atau tampal?

[sekadar gambar hiasan]

huhu
sakit gigi laa
lubang..
Teringat masa sekolah2 dulu,
sgt takot woo kt dentist ni

Aku dh mula buat treatment,
private klinik gigi area Taman U ni,

:)
Aku mmg rajin klw bab2 'perabih duit' ni, huwaaaa..

Amanah Allah apee..jaga gigi :)

Friday, October 16, 2009

Tolong jgn tambah lagi bilangan...

[1] Lynn-bestest fren masa degree



[2] Sal-bestest fren masa degree juge



[3] Bib-bestest hosmet masa kerja



[4] cousin-bestest kazen sgt rapat sejak kecik



Entry kali ini pasal jd pengEpit,
mmg ini cerita lama,
tapi sgt indah lah bg aku, huhu, tapi segan pun ada wooo..udoh byk kali sgt rase nye..huhu
..tetapi tidak mengape, demi kwn2 baik juge kazen2 yg rapat, akan ku gagah juge expose diri yg tak seberapa ni.
kui kui kui..
Punca nye aku duk cr file dlm folder pc ni, maklum la duk gigih writing ni,
pehtu buleh terjumpe lak salah satu pic ni..haha
Aku pun ape lagi, dtg ilham nk letak dlm blog,
supaya lepas2 ni, klw dpt request lagi, (kalau okay?!)
..so, aku buleh check dlm blog,
TAPI, jgn la pulak, lepas2 ni ada org call aku suh jd pengapit, ini bukan promosi ye...!
(Adoi la..bile le turn aku nk kena 'kepit' ni..hehehehe)

Aku plg xgemor part pegang payung tu, sian pengatin,
tgh hari..mane dgn ketiak dh basah..huhu...haru :)
Sukee skali part makan dgn pengantin..hihi
Makan jugek yg aku sukee.. :P
Yg jd pengepit masa majlis LYnn, baju sponsor, thx KL, aku sukee..kali ni, geng aku masa degree turun Manjung, tidak ter kecuali Zira. Tp lagi sweet (pada aku laa..) majlis belah suami Lynn pulak,
tunang aku jd pengapit nye, aku tak kapel lg pun masa tu..hihi
Masa majlis Sal, jd pengepit terjun, baju kaler hijoo..sian Sal, maaf kan aku.
Masa kak Bib, hosmet lama tu, baju pun sponsor juge, siap satu 'kodi' dgn famili kak bib, mmg famili die dh mcm famili angkat aku kat Johor ni. Mama aku dh pegi umah die pun.
Owh..saya sgt rindu pada kak Bib...:)
..malam die nk kenduri esok nye, kitorg berdua bersmbang dlm bilik pengntin sampai 3 pagi.
hihi..sori kak bib!...esok nye mata dh lebam..hahaha :D
Kazen aku ni majlis kat Teluk Intan. hihi. Time majlis nikah dia, aku pulak sebak semacam..sob2, terharu kot..Kesimpulan nya, aku sgt happy utk korang.
Semoga Allah permurah kan rezeki dan memanjang kan umur kome as well berbahagia hingga ke akhir hayat dan di 'sana'..amiinn!
Aku? Bila?
:)

Wednesday, October 14, 2009

semanis kueh rayas

(1) kueh raya atas journal..hihi, gigih la kunun! :P



(2) struggle.. ke semak?




Syawal tetap di hayati dan di hati
Tambahan pula, aku juga lahir on Syawal gak
2 Syawal 1402 5:30am Jumaat
tu sebab email2 aku ada word syawal
syawal2@yahoo.com
syawal1402@gmail.com

Syahdu sungguh..sian mak aku.
Ada gak org pgl aku 'kak Syawal'..hihi
Dlm duk kalut2 nk siap kan draft thesis utk di check oleh supervisorS aku tu, sempat standby kueh2 raya..hihi. Nia aku pow dr balang hosmet aku ni, jgn mare ar Anid, klw kueh raya tu mcm susut je..huhu. Alaaa..mcm mane aku nk kurus ni..gigih belajar..tapi makan gigih juge..hihihi
Adoi la...tolong la diet cik Ekin oiii...
Bukan ape..badan 'sihat'..takut penyakit 'tunggu'..hehehe..
Dah tu, kueh2 raya ni, tahap "gula tumpah" wooo..manis sekali ! seperti nya aku... :P
Sila jgn bosan.
Haha
Sejak giat writing ni, makin rajin lak aku merepek dlm blog.
ape citer ni?? klw supervisors aku jumpe blog ni, haru !
Tolong ye kwn2, jgn bg link ni pada diorg.

Monday, October 12, 2009

open house kecil2-kecilan

(1) kek coklat kukus



(2) menu yg tak seberapa




Baru belajar2 buat open house kecil-kecilan.
Rumah bujang. esok2 klw dh berfamili,
maybe lebih meriah...hihi
Bile aku pergi open house umah opis-mate dolu2,
mmbuat kan aku bersmgt, nk buat juge open house ni,
Sukee la org dtg rumah..
tetamu..bwk rezeki :)

Hihi :D
masak sniri walaupun tah ape je rasa die,
Aku goreng bihun dan buat kek kukus je,
plan awal nye...
Aku nk buat spageti,
Tp..huuuu...
Entah la, susah sgt nk jumpe sos spageti cap 'kimball',
Yg ada pun..brand yg HALAL nye di ragui.
Agak nye, semua rumah pun masak menu spageti kot
Haha.
Byg kan lah,
rak kt Jusco dan Giant...EMPTY
hahaha...haru! Tesco jauh lak dr Tmn U ni
Itu yg boleh tukar jd bihun grg je
Aku buat malam, lepas isya'
Ajak member2 belajor je,
maklum le, "student mode" lagi ni..
belom lagi "isteri mode"
kui kui kui


Kepada yg belom dpt jemputan,
tgu la klw ada rezeki lebih nti,
saya pasti akan jemput...
Hihi :D
'saya budak baru belajar masak'

aku yang hangin

dh lama sgt aku pendam pun,
kang meletup la pulak,
so aku nk guna kan medium blog ni utk lepas kan
ketidak puas hatian
huhu..

"mcm bagus sgt!!"
"nyesal pun ada berbaik2 dgn die"
"len kali aku nk bermuka-muka je lah"
"depan je nmpk ramah tamah dan konon2 ikhlas"
"pehtu, klw tak perlu, tak pyh nk konon2 amik berat"
"malas aku..."
"lantak lah, nk jadi org ke, tanak jd org ke"
"sukati ko lah nk jd ape...."
"AKU GERAM!!!!"

Eh, boleh ke mcm tu...
ekin..ekin...

Thursday, October 1, 2009

anak ayah :)

Syawal kali ni 1430H. Best!
Semua nya bersederhana. ENjoy dan sgt fun.
Tapi letih sket, biasa la kan. dah nye nama RAYA

Aku kena drive sensorang dr JB ke Tpg dgn gigih nye. huhu. Mcm dh give up pun ada,
penat nk mampoih la woii..Yg buat penat tu, sbb delay kt Seremban dr pukul 9am ke pukul 3ptg.
Adik aku nye pasal lah. Tp xpe, pglman seh. Deal dgn Pen kanan, nk amik adik aku blk. haru.

1st raya ada kt Taiping lagi, sempat lah solat sunat raya.
Yg ada ayah, mama, aku, amirol dan anis. Kanak2 riang tu blk Kelantan, turn sana.
Thn lepas dh sakan bergambar, mercun bagai..kui kui kui.
Menu simple je, lemang (beli) dan rendang ayam. hihi.
Pehtu, kitorg g Tapah, ziarah kubur arwah mak,
yg unik nye, jumpe Opie Zami and family kt kwsn tanah perkuburan tu.
then ke Teluk Intan, kg ayah. G rumah Pak Ngah (adik ayah),
and the best thing, Cu (adik bongsu ayah) juge ada kt sana.
Semua ada :)
Hihi..gambar mane? huhu..camera dlm keta.
Semua dh sakat2 aku, bile 'majlis'..haha..Aku sniri pun xleh nk reveal tarikh lagi.
Sabar eh. yg pasti bukan 2009 ni. Next year, AMIN!! (d jmput amin kan bersama) :P
Lepas maghrib, terus gerak blk Pahang. Kg mama ku, felda Lembah Klau.
Sal dgn KL dah pernah sampai. hihi. OTW, Traffic ok je.
Aku pun kena amik tugas memandu, mata ayahanda dh xleh drive mlm. Silau seh!!
Mujur keta aku, klw bwk keta ayah, manual, haru...aku tlg tgk aje lah.
bak kata ayah aku, lesen kopi O..haha..mmg aku lope nk drive manual laaaa
Keta aku jgn citer la, penuh dan padat, selain dgn org dan brg,
juge penuh dgn kegembiraan di hari raya.
Haha..ape yg telah ku repek kan ini wahai cik Ekin!! :P

Raya ke dua ketiga aktiviti di umah tok aku kt Pahang.
Raya kedua, aktiviti mandi sungai beramai2, kutip siput, kemas kebun tok ayah,
Peh! cerita mcm lah aku pegi, hihi, aku cerita kan pglmb diorg je.
Mandi2 sungai ni, aku x minat, sbb berenang pun x pandai..haha.
Raya ketiga, aktiviti bakar lemang trip ke dua.
Hahaha..ramai sgt dlm famili, so buat skali lagi. Sgt gembira. AKu tlg2 je, xpandai pun.
Ada BBQ ayam juge. Hihi, mknan dgn mewah sekali.
Rezeki Allah. Makan je.
Nk tlg sponsor pun..huhu..tgh gigih simpan duit ni.
InsyaAllah suatu hari nti.

Raya ke lima gerak blk ke Tpg smula.
Aktiviti touch-up blk rumah yg dh kemas sblm raya ri tu.
Tgu org dtg raya rumah. Kwn2 dan sedara2. Hihi.

penulisan


Salam Eidulfitri buat semua!
Hihi
Mood raya mmg x abis lagi
Tp load kerja2 research
tetap kena 'on going'
huhu
Dah hujung2 sem ni,
kena gigih la sket..

Dah masuk October 2009,
okay!