Saturday, March 27, 2010

syg sgt :)

Last weekend aku blk Taiping.
Sekolah cuti, adik aku dr seremban blk kg, so aku pun join la blk jugak.
Sgt2 enjoy dan fun giler...best2! Ini yg rase nk 'kerja' tmpt2 yg radius nye tak berejam sgt nk drive blk kg..huhu..Quality time with them!
Aku xde sape2 lagi kt dunia ni selain diorg..(sape yg tahu "cerita"..tahu lah apa yg aku rasa...huhu)
Aktiviti xde apa yg grand bangat pun, it just that berkumpul dan sharing cerita bersama adik2 aku dan my lovable ayah dan mama...hihi :D
Oh! br teringat..ada la buat something...cat bilik bakal raja sehari...hihi :D cat seniri je.
Pehtu, di sebabkan sekolah cuti, so asik terima tetamu, sedara mara, shbt handai, dtg umah mama ayah aku la..:)

Satu lagi, layan citer kegemaran aku, anis dan Mirol...hihi...kambing biri2 ni sgt comel...geram! :D mslh nye start lmbt jugak laa...1230 tgh malam br mula, channel astro 615 kot klw x silap..hahahaha...ketawa smpai kena tempik dgn ayah dan mama..hahah..best2! cumil..

Thursday, March 11, 2010

boleh jual blk ni



Ape aku tgh buat sekarang?
Semua org duk tanye2 aku, duk buat apa laa ni?
Jwpn nye...."kumpul kertas..."
eh tak laa...haha...merepek!
AKu tgh buat correction leee...mementang lah di beri masa 3bulan...
kemain lagi aku 'bazir'kan nya..haha.
Alkesah nye; cik kiah, cik temah, cik tom...
kali ini, agak-agak-agak detail la jugak, thesis aku di check oleh supervisor ku, sblm di submit ke Pej fakulti...aku pun naik seram...
Yg aku risau nye...MASA BERLARI...[takde mane nye 'masa berjalan'.]
..biler correction lambat siap, byk lagi perkara/prosedur pending,
plg utama...aku nak kan Surat Senat tu...

Tuesday, March 9, 2010

tgk movie


Ni aktiviti last two weekend..hokay...hoho...lmbt giler nk upload :P

Memula cerita The Book of Eli ni jenuh slow jugakla, tapi seyesss...penuh dengan persoalan... Tiba-tiba je muncul Danzel Washington ni sorang-sorang hunter..skill sharp shooter dia guna busur ...Perghhh! Bapak hebat kalau kome tengok gaye dia. Kucing salai...

Then bermulalah perjalanan dia untuk pergi ke barat. Setiap kali dia singgah kat memana, mesti baca satu buku ni. Masa awal-awal cerita sampai pertengahan dia tak bagitau ni buku apa..jenuh gak la aku teka...
Nanti bila dah lepas setengah tu barulah aku dapat bajet yang dia baca tu kitab Bible.

Background cerita ni masa zaman bumi dah hancur. Tapi belum kiamat lagi.. Aku ingt kan citer ni, nak tjk pasal mcm mane bumi hancur..rupenya, bukan....salah teka daaa

..air dah takde, makanan pun takde, hidupan yang ada semuanya busok-busok tak mandi juge kering. Masa zaman ni diorang guna sistem barter, contoh nye, kalau nak air, kena tukor dgn glove kulit, kena tukor dgn blanket tebal, ada jugak yang tukor dgn lighter. Masa zaman ni, deme semua menghargai benda-benda yang kita bazirkan sekarang ni.

Aku taknak cerita lebih-lebih sebab, lagi best kome tgk sendiri.
Kome tengok le Danzel Washington ni lawan guna apa nanti. Hehehe..

Banyak jugak yang boleh kita belajar dengan cerita ni. Jangan pulak kome "save as" semua.
Pandai-pandai la fikir mana yang bagus untuk dijadikan teladan.
Juge, bersyukur atas semua nikmat kurniaan NYA.

nak balik ke tanak ni?



Alkisah nye, encik tunang yg TERPAKSA kerja 8pagi to 12tgh malam.
Weekend hilang tah ke mana..Dah tu, ada yg komen, encik Yunus ni, sudah tidak senyum di opis..kesian...stress bebenor gamak nye...hmm
hoho..sgt busy giler..[tak blk pun xpe laa...tido sana...hahaha]
Dah tu, sadly, "MAL XXXX" dia rusak.
[alamak...ape plate no nye...aku pun lope laaa]
Jadi nye, aku la yg kena ngambik kt City Square JB nun..hihi :)
Adventure je aku rase..drive sorang dr Skudai menghala ke JB.
Pehtu, mase tgu dia tepi bgunan CS tu... tgk gelagat mcm2 org
[sambil diri ketakutan jugak laa....]
Ape2 pun..semua selamat..hihi.
Yg aku suke nye..berhantar dan berambik tunang aku ni dpt 'upah'..
sukee..sukee...:D
Nak suruh hambik dan hntor hari2 pun xpe..
sementara lom ada komitmen kerja mana-mana lagi ni..hehehe..

Monday, March 8, 2010

semua mesti A

..part time kali ni, cikgu tusyen sekolah rendah pulak. UPSR, semua subjek..haha.
Aku cube yg terbaik..demi nk tolong anak bangsa..ngee :D


Smlm, ahad, aktiviti hari minggu, iaitu, masak laksa..hihi.
Makanan kegemaran, so sgt excited la nk buat..haha.
Sedap ke? biase2 saje..aku boleh ulang mkn byk2 kali sbb aku suke.