Tuesday, March 9, 2010

tgk movie


Ni aktiviti last two weekend..hokay...hoho...lmbt giler nk upload :P

Memula cerita The Book of Eli ni jenuh slow jugakla, tapi seyesss...penuh dengan persoalan... Tiba-tiba je muncul Danzel Washington ni sorang-sorang hunter..skill sharp shooter dia guna busur ...Perghhh! Bapak hebat kalau kome tengok gaye dia. Kucing salai...

Then bermulalah perjalanan dia untuk pergi ke barat. Setiap kali dia singgah kat memana, mesti baca satu buku ni. Masa awal-awal cerita sampai pertengahan dia tak bagitau ni buku apa..jenuh gak la aku teka...
Nanti bila dah lepas setengah tu barulah aku dapat bajet yang dia baca tu kitab Bible.

Background cerita ni masa zaman bumi dah hancur. Tapi belum kiamat lagi.. Aku ingt kan citer ni, nak tjk pasal mcm mane bumi hancur..rupenya, bukan....salah teka daaa

..air dah takde, makanan pun takde, hidupan yang ada semuanya busok-busok tak mandi juge kering. Masa zaman ni diorang guna sistem barter, contoh nye, kalau nak air, kena tukor dgn glove kulit, kena tukor dgn blanket tebal, ada jugak yang tukor dgn lighter. Masa zaman ni, deme semua menghargai benda-benda yang kita bazirkan sekarang ni.

Aku taknak cerita lebih-lebih sebab, lagi best kome tgk sendiri.
Kome tengok le Danzel Washington ni lawan guna apa nanti. Hehehe..

Banyak jugak yang boleh kita belajar dengan cerita ni. Jangan pulak kome "save as" semua.
Pandai-pandai la fikir mana yang bagus untuk dijadikan teladan.
Juge, bersyukur atas semua nikmat kurniaan NYA.

No comments:

Post a Comment