Sunday, June 27, 2010

satu lagi sudah selesai...

Alhamdulillah.
Kursus pre-perkahwinan Islam dah selesai.
Majlis ilmu...byk topic menarik...panel penceramah yg best juge berilmu...(aku ketawa smpai menitik2 air mata)...ada ustaz garang, suara kuat, etc.
Sijil pun dh dapat. :)
Dah ada sket2 idea mcm mana nk setel urusan nikah kahwin ni.
Tp tadi still ada cerita kelakar sedey...huhu...slot2 selepas lunch hari Ahad tu, aku escape duduk kt opis urusetia, alasan, sakit bulanan attack aku la pulak...x sangka nk period hari ini...haru! malu la jugak...(udah le duduk depan sekali masa ceramah, pehtu fail kursus je ada..org nya dh hilang)...hihi...Siap staff urusetia tu suruh aku blk je, dia boleh bg je sijil tu..hihi... Aku ckp, xpe lah, tunang saya jd drebar...x lalu dh nk bwk keta sendiri... nasib...nasib... :) Anyway, aku tetap redha dgn ujian sakit tersebut...alhamdulillah. [even kadang2 dlm hati kecil aku tertanya2...kenapa aku punya period pain sgt pain ya??...astaghfirullah] :(

Lagi satu good news, kawan baik aku masa SEMESTI, dh kahwin. Happy sgt2 for her. Doa kan aku jugak eh utk hujung tahun ni...hihi :) TAHNIAH Puan NURUL AZURA.


Wednesday, June 23, 2010

senarai kan lah

[sekadar gambar hiasan..hihi]


salam to all.
Best giler blk taiping...sgt2 lah hepi.
(tak pernah nye x best blk ke kg halaman sendiri ni kan?)
Dua minggu weih..
cuma nye umah aku tu, xde signal 3G, so x bole le online..



Secara keseluruhan nya, Alhamdulillah.



Aku drive seorg jugak kali ni. Agak nya mmg takdir aku kot, kena drive alone..adoi laa....sabor aje le yong!...penat dan bosing=bosan+boring
Jumaat, pagi dr Skudai. Then aku kena singgah kt SASER, sekolah Amirol, wakil kpd ayah dan mama, amik report dia...hmm..
Siap2 je masuk2 kan brg2 dia dlm keta, terus gerak blk Perak.
Otw, aku singgah R&R beli buah laici, yg merah2, mgoda iman sungguh...nyumm nyummy
Esok nye, sabtu, bermula la ektiviti aku seperti yg di rancang kan..
Antaranya, penuhi jemputan kenduri kahwin, blk kg ayah Teluk Intan, kg mama kt Penang, jalan2 teman mama g umah kwn2 die, ngemas rumah luar dan dalam (Peh! gaya mcm rajin sgt laaa..haha) dan tidak lupe jugek preparation majlis khwin aku..Hihi :D

Yang dah di tempah/beli:
Dewan Kompleks Rakan Muda, Kamunting
katering + etc.
Perabut bilik pengatin
Langsir rumah + bilik pengantin
Pelamin + metap + baju sanding + etc.
Photographer
Beli + ukur Bj Nikah
Sedikit beg kertas utk jemputan





p/s: takpe ke aku suka-suki le letak checklist aku kat sini..kui3..kot2 kome boleh kasi idea ke?

Wednesday, June 2, 2010

start - icon

Alamak! Sudah June ke...hoho...
Level mana dh 'persediaan' aku ni? kejap2 aku kena check semula..hihi..
Jumaat ini aku nk blk Perak..bercuti dlm dua minggu. Hehe, kekonon nk focus buat persediaan laa..haha..harus!
GOOD LUCK utk saya..
hmm..
Masih jauh lagi perjalanan hidup ni...

p/s: Rasa rendah diri...org lain dh beranak pinak jika umor mcm aku ni..aku br terkedek2 nk buat persiapan kahwin...haiseh!