Monday, November 30, 2009

tidur sini

Malam ni tido sini...3H2M. Esok ada conference kt hotel sebelah..haha..
Mane ada budget nk tido hotel 5 star tu..huhu..2 star pun, alhamdulillah.
hihi C:
Letih sgt travel ari ni..naik bas turun bas, puduraya jammed giler, start jalan kaki depan hotel swiss garden smpai pudu, pehtu naik tren rapid KL tu plak...grrr....sakit kaki aku!
Peluh2 hingga busok je rase..hoho..

Tido lenaaa...zzzzZZZ

Thursday, November 26, 2009

lagi... :)

musim..hujung semester..kih3x

Hoho...mmg agak busy bangat sehingga otak agak2 beku nk berceloteh dlm blog...
Hopefully 'kebekukan' tersebut tidak lah berpanjangan ye cik Ekin C:

Good Luck C:

Selamat tunggu VIVA cik EKin...hihi
Akhirnya, aku submit jugak thesis sem ini. Syukur sgt. Alhamdulillah.
Hosmet aku dh selamat VIVA pun...Tahniah cik Anid!!
Lepas ni ada task lain pulak tgu..
patent pending C:
journals C:
proposal utk e-science C:
eh..tak sengaja pulak buat blog ni check-list...hihihi

exhibitor BioMalaysia 2009

[1] rumet hotel cik Ani



[2] Exhibitors dan Prof Ramlan juge Dr Ida



err...lama tak update blog..busy..busy..
mane dgn serabut kepala nk submit thesis lagi..
Yg kt atas ni Bio Malaysia 2009 kt KL convention centre
Best2!! sgt berinformasi...ilmu ilmu...hihihihihi
Thx to Dr Azizi too C:

Friday, November 13, 2009

minggu depan


aktiviti next weekdays
hihi :D
dlm duk kalut2 nk writing ni..
multi-tasking la kunun... :P
chaiyok!!! :)

Thursday, November 12, 2009

next time..jangan

[maaf, image tak sopan..kaki la pulak]


pagi ini sangat la haru biru..huhu
pagi td boleh le pulak x perasan ter sarung selipar jepun kaler hijau kt rumah sewa tu..adoi laa...kelam kabut sgt, mcm2 pikir...
Tgh2 drive, aku tekan paddle minyak ni, rasa dekat sgt kaki dgn paddle..hahaha..
upe nye...selipar jepun je...adoi laaaaa
Dah nk submit Thesis ni, hidup aku agak tak teratur..huwa3x
malam td tido pun, mimpi thesis dan supervisor...hoho...tak besh langsung...cepat lah 'settle'
Letih sgt dah aku rase...Sabar ekin..sabar... :)
Mujur ada kasut spare utk aku pakai, klw nk buat lab..hihi
Yeay! :D
Maluuuuu...
Bagus jugak eh, ada hobi beli byk2 kasut ni
kuikuikui

Monday, November 9, 2009

nanas ke? nenas ni?


Sabtu:
Aku pegi Muzium Nanas kt Pontian nun. hihi. saje pegi untuk tambah maklumat dlm thesis,
best dan berinformasi, thanks to En Ahmad yg bagi explanation pjg lebor..
Lepas setel bab maklumat thesis, hihi, aku merayap ke Tjg Piai..sukee :) nk bau laut2 sket, klw Danga Bay tu, jemu dah sgt bau laut nye..hihi
[lupe kan thesis jap, kasi release sket..]
Sbb lama sgt dah teringin nk pegi..asik dgr citer je
Yg x best nye, tmpt agak kotor dgn sampah2 saraps.. terdetik di hati, rasa bersalah pada bumi milik Allah s.w.t ni, kotor betul, segala botol minuman, botol Dynamo pun ada...huhu.haru!
Tp, yg best, aku terserempak dgn team ni, dr Melaka, diorg buat kerja kebajikan, tanam pokok kat situ..hihi..good! Mari lah bersama menjaga alam sekitar pinjaman dr Nya ini.


Ahad:
Aktiviti makan2 dgn tunang, lepas abis buat tusyen rumah,
Hihi, plan nk makan pizza ni dr last week lagi, tapi cari x jumpe2, at last br le dapt, kedai mmg kecik je, tapi sedap..best2! bab-bab makan, aku mmg sukee je :D
Rindu pulak kt Ammar, err..next week lah aku kaco die, lepas lunch tu, terus aku cargas blk rumah sambung writing thesis, coz Isnin aku kena submit 2nd full drafts thesis pada spvsr aku, huhu, kalut...[lingkaran gelap bawah mata? owh...tanak....:C]

[gigi Ammar dah 4 batang eh?]

Wednesday, November 4, 2009

kite plan..

[Ni gambar thn 2006, saya dan teacher Bib]


Malam tadi kak Bib called, bitau hari ni nk dtg Tmn U, teman dia beli laptop baru. hihi. Aku sgt excited dan teruja, lama xjumpe, lama xgossip, hihi. Ni antara kawans baik2 aku. Memula nye hosmet mase kerja dulu, lama2, dh jd rapat giler.
Aku bg tau kak Bib, aku ada meeting dgn supervisor aku, pagi. So buleh la kitorg (aku dan kak Bib) jumpe petang nye, dlm kul 3, lepas die abis sekolah, kak Bib ni ngajar pagi.
Hhoho. saya sgt excited bgn dr pagi td..sbb nk bersuka ria..hihi

Tetapi, td pagi pukul 9am, Dr.called aku, cancel meeting pagi, postpone la ke petang pukul 330. huhu...saya sgt frust..Tapi xpe, Allah kan Maha Mengetahui. Aku merancang, tetapi, DIa juge merancang yg lebih3x terbaik untuk aku. InsyaAllah.
So,
sorry sgt to kak Bib. Ada rezeki, kite hang-out berdua-dua lagi eh. hihi. Aku call kak Bib, petang sket, die dh otw blk semula ke Kg melayu majidee..(hoho..ooh cik Ekin, idokle jauh bebenor Jb tu dgn Skudai...tapi, iye lah kan...org yg dh kahwin ni, segan lak aku nk kacau, calling2 ajak lepak2 ukur mall)

Tuesday, November 3, 2009

saya sudah ada ini !


Saya sudah ada 'seperti gambar di atas'
yeay! :)
Terima kasih tunang. hihi. Saya belom kerja lagi, masih lagi student postgrad (walaupun dah final sem ni..kui3x), hihi, jadi saya minta bantuan dia yg bayar kan dulu. i thank you.
Lagi pun, lepas2 ni akan kena pergi conference dan exhibition di luar daerah, hihi, jadi saya sgt la memerlukan internet ini. hihi :D