Saturday, August 21, 2010

fasa ke dua - Ramadhan


salam.

Hoho.

Lama tak update.

Cerita terbaharu saya ialah:

1. kalut duk bajet2 masa dan milestone supaya silibus boleh habis ON TIME...maklum la...Bulan 9 ni, byk pulak la aku coti...cuti raya dan cuti g Johor...konvo..hihi..siap lah aku kena ganti byk kuliah..

2. Form jemputan konvo dah terima. Sadly,FKKKSA adalah sesi DUA..huwaaa...aku nk sesi 1st...adoi laa...(cepat sket aku leh blk semula ke Penang)

3. Umah Taiping udah ada netbook...sempoi! :) sukee aku..main internet sesaja...haru!

4. Rumah sewa, aku dh jumpe...Yeehooo!!! konsep rumah TINGGI...hokay!..naseb...huhu..

Pulau pinang lah kata kan...hihi...(dh rase mcm kt SG lak....rumah tinggi je byk...)

(huhu...duk citer pasai rumah sewa je aku ni, bila la nk ada rumah sendiri daaaa)


Itu saje kot...


Friday, August 6, 2010

johor cuisine - rindu..huhuuu


salam pagi Jumaat.
Hai :) kawan2 blogger ku.

Dah sebulan aku tgl kan negeri Johor...huhu...

Tapi...

Aku dh mula notice, aku rindu kan mcm2 perkara...especially...
Yg buat aku homesick, kt Johor...ialah....setiap kali pegi lunch d sini...aku x jumpe cr Asam Pedas Ikan Pari...huwaaaa...sgt rindu...huhu...asik-asik..kari...kari...kari....adoi laaaa....



Aku juge mula rindu kan ke'bebas'an di rumah sewa sendiri...huhu...Kan aku duduk rumah Tok teh aku..huhu. Segan la pulak nk 'buat mcm rumah' sendiri...Walau pun rumah tok teh aku besor...dan rumah sewa aku kecik je..



Aku juge mula rindu kan tunang saya....Ops! belom jd suami lagi...dosa2...:P


Monday, August 2, 2010

sedikit update sajaa

salam.
Hadoih...lama betul aku x hapdet cerita.
(tu laa...dulu suke komen, kenapa org lmbat update stori mori..haha...so padan muka aku, semakin rase kembali fasa - "sebok"-) itu adalah alasan yg klise..ngeh3x

1. Aku stay umah tok teh aku je kt permatang pauh. Dh khwin nti br aku pindah rumah sendiri..hhihih...Hampir setiap minggu aku blk Taiping..sukeeee
2. Aku semakin dapat adapt dgn load kerja kt sini..hoho
3. Test 1 dan quiz 1 dan assigmnet 1 2 3 etc...huhu...kalot aku nk marking..(maklum la pensyarah baru..huu)
4. Last week pihak lelaki datang Taiping. "hantar belanja" Aku suke tgk gelagat mama aku dan mama Yunus berbual bicara.. hihi :)
5. Tu je kot yg aku duk buat currently...kui3x