Thursday, December 31, 2009

1431H dan 2010

pecah pulak dah



Aku sampai2 je rumah sewa kt Tmn U ni, dgn Ija kuala...aku nmpk 'seperti di atas'.
Adoih...risau wooo...seyes..gigil...
Takot rumah di masuki org/pencuri...LAGI..
Trauma laa..masa kerja dulu, dua kali org masuk rumah, time kitorg tido mampoih.
Kt Kg melayu majidee...haihh! Duduk 2org je.
Huhu...syukur lah kami berdua, tidak di apa-apa kan.
Cume brg2 berharga je..lesap...hmmm..spt HP dan duit..
Masa tu..laptop di bwh timbunan baju x lipat lagi..ops! :P
So, kali ni, aku agak cuak seehhhhh!
Tp, pelik jugek laaa..
Tgkap yg pecah, hanye sekeping, juge, jauh dr pintu...
Yg aku pernah 'ken'a tu...cermin yg plg dekat dgn pintu...dan byk keping..

Bile aku masuk rumah, aku terus check LAPTOP dan EXTERNAL, huhu.
Ni sumer brg2 master aku weih...VIVA pun x lagi woi..huhu.
Syukur semua nya ada.
Alahmdulillah.
Hmmm..bis tu...cane leh pecah ni??
Pelik..pelik....
Hmmm...Nk kata budak2 main blg batu....xde pun batu sekitar2 serpihan kaca tersebut.
Di sbb kan aku br smpai dr Perak..penat ya amat...so aku maleh nk jd 'detective conan' lagi...
Lepas aku mandi2, relax...br aku mula pikir....sbb ape la gak nye pecah...

Terima kasih Allah.
Dpt ilham...di beri petunjuk...
Kucing pjt upe nyee..nk naik ke siling...tido atas...
sabor je laaa...
..ko jgn ber*k kt atas tu eh?????
grrrr...
Ni pecah sape nk ganti???

Wednesday, December 30, 2009

ujian lisan

Counting days nk viva ni...adoi laa seram sejuk aku..huuhuhu.
Td dpt called dr Puan aLiza, bg tau tarikh viva..a.k.a oral examination (ujian lisan)...debar semacam rase..heh!
Br je berangan nk blk Taiping lama2 hujung minggu ni..hoho..patah semgt nk 'berlibur'.
Kihkihkih...
'Kembali ke sekolah' jugak lah mood aku ni...
Semoga di permudah kan urusan, insyaAllah..amiinn!..=)

Monday, December 28, 2009

turun lah....

[2007]


[2009]


Macam mana nk kurus ni...huhu..
Risau pulak aku..hoho..selain dr mmg nk kurus sket...aku juge sudah kena tegur oleh seorg Dr. kt klinik tu, suruh jaga makan..takot penyakit 'tunggu'..huhu.
Thn depan dh masuk era hujung2 20-an...28thn.
Bukan makin muda ok..
Mmg bile umur bertambah..metabolisme pun jd slow..
berapa kali aku bersenam seminggu?
(jwb seniri..huhu)
Masalah nye selera makin tajam! huwaaa...
Nak kahwin ni..so aku mesti kuat berazam..
At least..sama macam berat 2007 tu..
Yg penting jgn 'rise' lagi...owh! takut..
jeles tgk org yg sedia kurus..tak payah pikir nk diet bla bla bla etc.
(eh, ni mcm ayat tak bersyukur lak...astaghfirullah...)

M e r s i n g













Ni aktiviti dua minggu lepas.
Br nk update..hoho. Sgt lambat.
Tapi aku suke aktiviti begini...enjoy...tambahan pulak ada kanak2 ribena dua org tu.

..aktiviti cuti pjg kali ini (awal Muharam), ber piknic di Mersing.
Hehe. best2..sgt enjoy, eventhough mandi laut dlm hujan..
(huhu..bahaya sungguh.."jgn tiru aksi ini d rumah")
Peserta2 terdiri daripada :
Yunus, Norashikin, Lynn, Anuar, Ammar, Kak Buni, Joe, Dijatul, Kak Pish dan suami.
Semua pun sama...cume kanak2 bwh umur, berpayung mandi laut oleh ibu bapa memasing. hihi.
Gmbor xde le pulak, sbb digicam aku xde 'air laut proof'. Keh3x.
Yg lagi frust....pelampong angsa kaler oren Ammar tu x dpt nk apply dlm laut tuuuu..huhu

Bermula dr hari Jumaat, lepas maghrib, g pasar Pandan, beli bhn2 mentah, seperti nye ikan merah, ayam, sayur sket, etc.
Pehtu, ber kg kt umah Anuar dan Lynn, masak2, kt umah die. Thx KL, sponsor api air gas dan tmpat tgl; pinic stuff as well..
Bertolak ke mersing pepagi..Sabtu yg indah tersebut.
Naik keta Nuar dan Lynn je. Aku dan Yunus tmpg je.
..best nye naik keta besar ni...sbb keta sniri...kocik yooo...hahaha.
(ape2 pon aku syukur dgn apa yg aku ada...kang meragam lak JJT aku tu lagi haru!!!)

Smbil2 tu Encik Anuar dan Encik Yunus survey tempat utk family day opis deme. Hihi.
maklum je..sudah ada bonus..br leh deme2 bersuka ria...aku tmpg2 je...
Lg pun aku lom ada kerja lg maaaa..

Mlm nye, lepas blk dr mersing, berBBQ kt umah kak Buni. Tajaan kak Buni dan suami.
Anak kak Buni si Dija tu...dh berjalan sakan..hihi. cumil. Tak larat nk kepong..hahaha..
merata die explore...DIja..dija..si Ammar tgk je...xpe2 Ammar, jd pembakar smgt eh, cepat2 jalan eh..hihi. Best2...byk benda sedap nk mkn...cume perut aku je fail....adoi la.
Sensitip la pulak...gastrik la tu...ape lagi...

sikit2 update

Salam to all.
AKu blk Taiping last weekend, lg pun cuti krismas.
lama sgt dah tak blk. Sejak raya puasa ari tu.
Hihi :D ..byk benda nk update dgn famili.

Aku blk kali ni tmpg Ija Kuala. Die dh pegnant 4 bulan. Comel je pakai 'uniform' ibu2 ni.
Semoga selamat semua nya Ija. Thx alot 'belanja'. Semoga murah rezeki yg bertambah2.

Thn depan 2010 adik2 aku dua2 nye nk pereksa besar...SPm-Mirol dan PMR-Anis
..hahaha. Busy2.

Aku nk update gmbr g mersing kt sini...asik je lupe...jap lagi lah.
Tp dh tempek several gmbor dlm Facebook. hui3x :)

Hosmet aku dgn rasminya dh jadi staff FKE, UTM Skudai.
hihi :D best2...
aku? lom ada khabar berita lagi...huhu...sabor je laaa

Next week aku cuti seminggu....blk Taiping lagi.
Saje blk sbb dh lama x blk...hoho..
Selamat Thn baru kepada semua =)

Monday, December 14, 2009

Eda dan Kate

[1] Kate


[2] Eda


[3] huh! penoh brg atas katil


Sabtu dan Ahad yg lepas [12-13 Dec 2009]
Aku g KL sbb ada conference.
Pehtu aku amik peluang cover semua aktiviti dlm kepala ni.
Sampai2 je KL, terus check-in, p register kt pwtc, pehtu, merayap sorg2 ke SOgo.
Naik LRT aku reti la..suh drive sniri..harammm...JB bleh laa..Ipoh pun aku sesat..
Hoho..berpinar mata aku..henbeg cantik2..AKu ni dh la giler 'BAG'..hahaha.
Ada org giler tgk kasut/sandal/sulipar..kui3x

Dpt jumpe Eda, skrg jd lectrr UMP. Dlm hall, org duk present kt depan, aku dgn Eda duk 'present' sesama sniri..haha..haru C:
.. Sembg tak abis. Tp tujuan dan objektif pegi confrence tu tetap tercapai.
(Ayat nk sedap kan hati sniri..keh3x).. To Eda..TAHNIAH !
Syukur die dh pun pregnant, rezeki Allah. jaga diri tau.

Dpt gak jumpe dan sembg2 dgn Kate. Dr depan stesen LRT pwtc tu, membawak ke Secret Recipe The Mall..sembg dan cerita tanpa henti juge ketawa hingga menitik2 ayor mate..hahahahaha.
best2..:D mcm2 kesah d 'muntah' kan..kuikuikui. AKu tak merayap ke mana2 sgt pun. Duduk dlm kedai makan tu pun dh berejam. Jalan2 sat je ke Times Square...nk naik monorel Hang Tuah...tp sbb dekat je..jalan kaki aje lah. Pehtu g KLCC..ramai ya amat org..pokok krismas cantik2..

Sgt enjoy dan memenat kan..tapi tetap gumbire. Jumpe lagi kawan2 C:

Tuesday, December 8, 2009

kami team daun

[1] Anid engagement day



Salam to all,
hihi C:
lama tak menulis berjela2 rase nye..
Malam ni dtg mood rajin, sbb aku br siap Rev. 1a; slide presentation utk conference weekend ini.
Tak sabar rase nye nk setel kan semua 'urusan master' ni.
Nak blk Taiping. Nak ber'rehat2' kt rumah ayah mama.
Sbb lepas ni..thn depan yg kian menjelang ni, ada tgjwb lain pulak menugggu..
hihi :D

Hosmet aku dah selamat bertunang 5/12/2009 sabtu.
So sweet. Kaler pink sgt comel dan kena dgn die.
Memula ingat nk pegi dgn Yunus, pehtu, ate nye, busy la pulak..
Di samping itu juge, aku tak larat nk drive, jd dgn ihsan Fid dan Mas, dapat la ku tmpg deme. TQ. Tu pun, kalut aku nk blk cepat, siren period pain dah alarming..hahaha..haru!
Ayam masak kicap sgt sedap, lauk kenduri anid.
Kerepek pisang sgt sedap nipis dan tak masin, just nice.

Petang semalam Jana dtg lepak umah, die coti. Gossip sakan. Tak hengat nyee....hahaha..
Rindu...nama je duduk kt JB, tp last aku jumpe die pun Syawal ari tu...sibuk...aku yg sibuk.
Thn depan die nk nikah dah, tarikh dekat2 dgn besday die...Nti rentak dan topic sembg pun akan berubah laa C: Hihi, ni gmbr die tunang ari tu (br aku nk tempek..haha), aku x sempat nk singgah sbb masa majlis jana tu, aku otw blk dr Perak, minggu cuti raya pose daa..
Td die g sign agreement dgn developer etc. hoho...best nyeee, nak ada rumah sniri...
haih... C: