Friday, July 16, 2010

minggu kedua




{work space ku yg baru, FKK, UiTM Penang}
Salam to all,
Lama jgk x upload gmbr dan stori mori ku.
Hihi.
Alhamdulillah, aku sudah pun memula kan kerjaya ku, as pensyarah.
Huhu...takot2 jugak...tgjwb tu...bukan suke2 je..
(Bak kata tunang saya, "ini yg awak cita2 kan, kan??")
Anyway, Allah telah izin kan nya 'jadi', aku bersyukur.

Dpt called hari Isnin petang, KP tu suruh aku lapor diri a.s.a.p sbb kuliah telah bermula.
Apa lagi, 'langkah seribu' serta 'lipas kudung' lah aku packing. hihi.
Drive sorg blk ke Taiping. Keta penuh mcm hape je..
Sedih jugak, sbb nk tgl kan Johor yg dh 10thn aku duduk sini. :)
Aku register degree Julai 2000 dan aku blk semula ke utara pun Julai 2010.
Siapa punya ketentuan yg sungguh unik ni? mesti lah ALLAH swt.

Sudah tentu ayah dan mama ku sgt lah happy..dpt offer dr uitm Penang ni.
Belom start keja, belom konvo pun lagi; deme dh tanye bile nk buat PhD.. Haru aku! Dekan pun x tanye mak ayah oii.....hihi...
Aku tau, berkat doa deme jugak ni, dpt blk ke Utara.
InsyaAllah, aku akan stay kt sini, jika itu ketentuanNYA utk aku, redha je :)
Aku sendiri pun x tau apa cabaran kat sini, lepas2 ini pulak..

'Selamat Maju Jaya'
Ni ayat dlm buku autograph masa sekolah2, cikgu suke tulis, sign :)



p/s: Mari study semula subject ini....hihi


8 comments:

  1. bestnyer....dpt cita2 yg kita impikan...

    ReplyDelete
  2. congrates ikin! harap2 tahun ni semua yg baik2 ye.. tak lama lg nk naik pelamin pulok..

    ReplyDelete
  3. Terima kaseh semua yg mendoa kan dan menyokong kerjaya ku...hihi :D

    ReplyDelete
  4. k.syikin..
    ani bru jmpe blog akk ni..hehe
    bce entry akk tls tgglkan jhr 'for good' tu...sedh lak..hehe..kejap je dpt jumpe akk
    nway..gud luck in ur new place

    ReplyDelete