Tuesday, May 5, 2009

..kura-kura LAJU



1) Anda boleh memandu?

bole laa..tapi...
auto saje weih..aku lope la nk bwk manual..huwa3x..
Ni yg bapak aku selalu bisin..

2) Memiliki lesen memandu? Sejak bila?
yup.
Sejak 2003, sbb aku target by that time aku kerja 'P' pun abis..hihi..

3) Bila tarikh luput ?
sat2..bukak purse..30/05/09..OMG!! mujur buat soklan ni..
aku hmpir lupeee...TQ Dill

4) Dimanakah anda mengikuti kelas memandu?
Taiping..nama SEPAKAT..yess..sepakat kite lulus..chaiyok!

5) Instructor pertama anda?
nama brader tu aku lupee...aku pgl die ENCIK je..hihi

6) Kenderaan yg anda bwk sekarang?
kenari JJT 5980...nape no die mcm tu..besday sape eh?..hihi..

7) Impikan kenderaan lain?
err...Accord kot..atau Camry..bile nk dpt...? insyaAllah..

8) Pernah kemalangan?
Pernah..aku kuar simpang 3 kt Kg Melayu Majidee, JB,
xtgk betul2 sblh kiri..(my mistake..okay!!)
huhu..tetiba..BANG!!!...langgar kancil putih..JJK...no dh lupe...
jgn x tau, aku dan kenari kena mandi bunga lepas tu..TRAUMA..huhu..

9) Kenangan manis/pahit sewaktu belajar memandu?
Pahit ada!
Sbb mase test JPJ, ada lori himpit aku..huhu...
takot..dh la tgh neves kt abg JPJ tu,
pehtu bleh lak apek lori ni himpit aku...
Tapi xpe...yg penting..LULUS..yeay!!

10) Tips buat mereka yg ingin mengambil lesen?
Belajar betul2..fokus..
mahal woo..so bebawak la syg duit anda..
mesti kasi LULUS..haha

1 comment:

  1. thanks jwb tag ni kin =)
    aku pun same..pndai bwk auto je..manual kalu..reverse je boleh..hahahah
    kin..ko mndi bunge?
    tp mmg btlla penangan eksiden ni kan..ketaq oo..aku smpai skrg ingt2 blk mmg trauma jugek

    ReplyDelete