Friday, May 7, 2010

sama nama..


Org ada satu ibu..aku ada dua ibu..hihi..atau mungkin tiga lepas2 ni..hihi
Oleh kerana minggu ni Hari Ibu, so entry kali ni pasal ibu lah..boleh kan?

Umur aku 6 tahun, Mak aku telah kembali ke rahmatullah..Masa yg terlalu singkat.. Memori yang terlalu terhad; aku bersama nya..tapi aku tetap bersyukur.
Meninggal nya kerana sakit asma/lelah..otw ke Hospital Taiping..subuh2..
Al-fatihah untuk allahyarhamah Norsiah Binti Haji Zainal.
Mungkin masa tu masih mentah untuk aku menafsir kasih sayang ibu..
Yang aku tau, aku rase mcm hilang tempat bergantung masa tu..huhu.
(masih segar di ingatan saat2 jenazah mak di mandi kan..sekujur tubuh yang kaku)

Aku darjah 4 baru ayah ku khwin lagi..hihi..macam lagu pulak..
Happy tidak terkira..sunyi woo takde mak dlm hidup..ye lah kan, kehidupan aku dgn ayah je dlm tempoh selepas mak meninggal tu..(yang ni aku pgl Mama)...
Kuasa Allah, wanita ini, sama nama dengan Mak.
Noorsiah Binti Haji Baharom.
cume terlebih huruf 'O' je la..pada nama..
Ssetahun lepas ayah kahwin, status anak bongsu pun berpindah milik, sbb dapat adik baru..hihi..Kekok woo mula2 ada adik...jeles? mesti la...tp lama2 aku boleh adapt..ok je..sgt hepi lagi ada laaa..meriah..! Then lepas tu tmabah lagi sorang... So, sekarang aku 4beradik lah. kakak, aku, amirol, anis amira.


Alhamdulillah..
Terima kasih kepada Allah swt, memberi peluang kepada hamba Mu ni,
menumpang manja, meneguk kasih, merasa bangga ada ibu,
hidup yang 'hidup' (aku tak kata org xde mak tu tak boleh hidup..)
..Sebab aku tahu..ada org..langsung tak kenal mak kandung yang melahirkan nya...

4 comments:

  1. SELAMAT HARI IBU to Mama ku. Dan untuk kawan2 ku yang berstatus ibu...selamat hari ibu jugak! :)

    ReplyDelete
  2. Ikin, muka ko seiras muka arwah mak ko..tersentak aku jap..tentu ayah ko rindu kat mak ko bila dia tgk muka ko..

    ReplyDelete
  3. tahun 1998, form 4 sc 3, tgh pakai kasut kat depan library kat tingkat 3 smk convent:-

    aku: ahh besnya nak balik dah. aku nak makan nasik mak aku masak!!

    ko: bes laa ko kan, ko ada mak. aku takde mak...

    aku: *terkedu*

    tu la 1st time aku tau mak ko dah meninggal. masih lg aku igt betapa sayunya suara ko masa tu.

    one of those moments in my life yg buat aku speechless and dumbfounded.

    hey, kalo mak ko ada, mesti dia bangga anak dia dah berjaya skang. u should be proud!

    ReplyDelete