Saturday, July 23, 2011

today is my BIRTHDAY-29

salam to all. Terima kaseh kepada yg ingat (baguih FB ni ada reminder..hihi).
Takde special event pun. Hanya keluar mkn lunch dgn suami. Di "resipi rahsia" area seberang jaya. Sgt bersyukur kepada ALLAH swt..masih diberi nyawa dan nikmat2 yg melimpah ruah yg tidak terhitung. (ops! ayat ku dramatis la pulakss).

Ini tahun pertama celebrate as isteri kepada encik Yunus. Terima kasih ALLah. Itu juga nikmatNYA. Last year aku sambut dgn famili je, sbb kami masih belum nikah lagi. Cuma, masa weekend birthday tu famili (bakal) suami dtg rumah hntr belanja kahwin. Bg kad besday tulis jawi lagi..hihi.

Byk perkara yg aku dh lalui dr transition umur 28 ke 29thn ni. Ups and downs. Antaranya, syukur; konvo master, DM45 di UiTM Pulau Pinang, nikah, resepsi Taiping dan Melaka, honeymoon di Langkawi island, sewa rumah blkg campus, disahkan hamil, huhuhu...then keguguran pulak (7++ weeks)...2nd honeymoon ke Tioman island, suami tukar kerja ke Kolumpo (happy for him, because his carrier grow-up)...etc...tak tersenarai aku rasa...event yg kecik2.. Alhamdulillah.

Aku masih lagi PJJ dgn suami. Sampai bila? Aku pun tak tahu... Kata suami, dia masih x nmpk peluang kerjaya nya utk berkembang di pear island ini, sbb dia sgt tidak prefer utk 'masuk kilang' semula...huhu...sbb dia pernah jd production engineer tu, awal2 carrier nya dulu, sblm current job ni. (tak kan aku nak penting kan diri sendiri..huhu) Secara jujur, Aku sayang sgt dgn kehidupan aku di Pulau Pinang ni, nak blk Taiping dekat, opismate sempoi, rumah belakang campus, etc lah..tapi klw dgn izinNYA, aku relocate ke main campus Shah Alam, aku redha. Berbaik sangka lah dgn takdirNYA... :)

Betul ke 'tempat isteri di sisi suami' nya?????? hmmm....



7 comments:

  1. kin, of kos la tmpt isteri d sisi suaminya..xkn suami org plak..hehe...

    ReplyDelete
  2. opps sorry miss bday ko..selamat hari tua..hehe..moga mencapai apa yg dicita2 insyaAllah..

    tempat isteri di sisi suami - pd aku x semestinya physically..kadang2 duduk serumah, tidur sekatil tapi bercakap sesama sendiri kurang 1 jam sehari..mungkin ko yg jauh pun kot lagi lama berbualnya..

    yg penting, msg2 faham, suami izin utk kita jauh dr dia, kalau dekat baik, tapi kalau jauh juga baik, lagi rindu, lagi mesra..

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Kelahiran Ikin ... 1 kelebihan pjj - bila sekali sekala jumpa rindu dgn cinta akan rasa membuak-buak ... haha

    ReplyDelete
  4. puan NILIA: itu sudah semestinya Zan..kuang3x :P

    ReplyDelete
  5. Hepi besday k'ekin...yunus keje kt Technip eh? Department piping kn? Cousin Mau pun keje kt department sama...msti knal...die dlu training je kt situ...bru serap jd tetap kot

    ReplyDelete
  6. Happy Besday Shikin....moga hidupmu lebih berbahagia

    ReplyDelete