Sunday, July 17, 2011

setengah


Student diploma sudah mula bercuti, mid-semester break. Suami aku nk blk ke KL semula, Ahad petang pun, xde pilihan bas sgt. Tiket ke KL hanya ada cap2 bas tertentu sahaja.
Last week setel kan vetting soalan final exam, hehe, merasa jugak lah aku buat soalan final exam diploma bagi paper Hydrocarbon Chemistry yg aku ngajar ni. Best2, dpt ilmu dan pglman baru mcm mana sessi vetting ni berlangsung. Lecturer dari caw lain dan main campus shah alam pun turun Penang. So, apa yg aku boleh simpulkan, set kod kursus yg aku buat tu, tiada major correction, hanya minor correction, supaya dpt hasilkan set soalan final exam yg berkualiti. Level nya tak susah dan tak la senang benor. Esok br mula nk buat semua kerja2 documentation. Kuliah berhenti berehat utk seminggu sbb student diploma cuti mid-term..(yeay!!!)

This coming weekdays, aku plan nk setel kan guide student final year projek, supaya deme siap kan experimental work deme. Sbb ini sahaja masa yg ada, klw minggu kuliah tu, 'masak' jugak lah aku nk curi masa turun padang buat research tajuk aku nih..huhu..padat weih..tak dann. Klw boleh aku nak characterize sample tersebut....harap nye gitu lah. Student pun dah diberitahu agenda this weekdays. Last week jugak, dah discuss dgn Encik Azahar, hopefully, boleh berjalan lah.. Lg dua minggu pulak udah nak masuk fasa Ramadhan...cepat je masa berlari :) Kang aku takot progress research pun slow...

Aku plan nak turun KL hari Khamis ini. Malam nya, Chelsea vs Malaysia. Teman suami saya tgk bola. (betui ke aku larat ni??) Esoknya, jumaat ptg blk ke Melaka rumah MIL. Kali ni, take turn as 'weekend husband and wife' ni, aku drive seniri ke KL. Sbb klw minggu kuliah, aku mintak excuse tanak ke KL tu, so disebabkan ini minggu budak cuti, aku kenalah amik giliran ke sana, jumpa dia. Sampai bila rutin aku begini? Entah lah... Ermm..aku sedang usaha lah ni... :P Kawan2 yg baca blog ni tolong doakan ye :)
Bising member aku bila dpt tahu, masa aku keguguran ari tu, aku seorg diri..huhu..."Kalau ko tumpah darah, sorang2 mcm tu, boleh mati tau tak???"


1 comment:

  1. bz ye schedule...xpe la,janji bln 9 nnt ikin 'free' ha3..

    ReplyDelete