Sunday, July 10, 2011

setahun...berlalu...lalala =)


Salam to all.
Jumaat lepas 8 Julai 2011, genap setahun aku berkhidmat di UiTM Pulau Pinang ini. Masih segar di ingatan, saat2 terakhir aku 'gudbyetata' to JOHOR, setelah 10tahun berkelana, hadoih..ayat puitis gituu...kui kui kui.
Setakat yg aku dh 'lalui' di pulau pinang ini, aku sgt hepi dgn kerja aku as pensyarah (still rasa segan nk guna title itu). Syukur sgt.

Sadly...huwaaaa....kaki aku terseliuh la pulak, di hari jumaat tersebut. Al-kesah nya...Berjalan sambil reply msg dr lectr Dungun, pasal answer scheme, then x perasan anak tangga terakhir, terus "dusshhhh!!!!".. Terus terduduk..huhu..(mujur belom ada 'isi' lagi) Syukur lah kaki kiri yg terpele-ot, then, masih boleh memandu. Punah harapan nk bersukaria, kekonon nk celebrate la..huhu. Nak merayap ke Gurney Plaza.. Tapi aku dpt jugak lah mkn kek di atas, sgt super yummy...Alhamdulillah. Asben belikan..hihi.

Anyway, Kaki kiri aku dh semakin pulih. Boleh berjalan normal, walaupun bukan 100% recover. Thx to kak Hawa, bg no fon Makcik Pora. Thx to Maz, bg guideline jalan ke rumah mkcik urut tu. Thx jgk to Linda, hihi, i guna 'nama' u, sbb makcik itu, ibu mertua adik mu, yg juga, nama sama mcm aku, Shikin. Hehehe.

Apa-apa sahaja yg kita lalui, samada sedih atau gembira, kita mesti tempuhi nya dgn optimis bukan optimus prime..hohoho... Jangan buruk sangka dgn takdir ALLAH s.w.t. InsyaAllah, hati tak stresssssss.... =)



5 comments:

  1. bestnye...org teringin sgt nk mengajar...tp x de rezeki lg...blum dpt ni teringin ar...nnt ble dah kna ngajar terketar-ketar dpn student...huhu
    Kejap je ek dah setahun...rs cam bru lg k'ekin pindah ke penang...huhu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..dah setahun kejap je..

    ReplyDelete
  3. NID: tu la sapal...masa berlalu lajuuu :)

    ReplyDelete
  4. NA: ingat dulu2 masa aku baru start master kat UTM nun, aku selalu kaco ko tanye macam2, masa ko dh fly...hihi :)

    ReplyDelete
  5. ingat kin..aku juga byk susahkan ko...dgn questionnaire..dgn tumpang tido..dgn jadi driver..tuntut souvenir dr aku ok!

    ReplyDelete