Wednesday, January 11, 2012

ini pun nk cerita ka?

Salam.
Saya sudah boleh kembali memasak..yeay!!! (walaupun pun masih tekup2 hidung dgn kain..haha) Huhu..kesan daripada mabok tahap dewa tu lah, aku tak masuk dapur sejak Raya Puasa ari tu. Bau menumis tu sgt busuk pada aku hingga mengundang loya dan akhir nya muntah, end-up baring2 aje lah atas katil..seyes manja aku rasa..hoho.

Giler teruk dapur aku.. Byk brg dah expired tanpa sedar, seperti mayonis, sos tiram, etc. Dan ada jugak dh beku masuk angin seperti serbuk kunyit dan serbuk ikan bilis, haha. Juga, halia dah tumbuh pokok..hahaha. Peti sejuk tu, harus lah 'berkarat' sebab lama dh tak housekeeping..hoho.

Dan paling kesian, kesian pada suami lah, balik seminggu sekali, kena makan kedai jugak. Huhu..maaf kan diri ku yg lemah ini.. :)

Cuma nya, masa mertua nak dtg time New year ari tu, hubby lah bertungkus-lumuih, kemas dan cuci ape2 yg patut..huhu, then bila mama dia nak masak, mmg kena beli brg mcm baru masuk rumah..haha.. Gula pun aku x sedar dh habis..hoho. Teruk..teruk..!

Sejak semakin OK ni, (OK sgt ke? td sblm lunch muntah jgk sekali..huhu) aku dh mula jemu makan kedai, especially makan kedai tomyam. Hoho. So aku dh mula berjinak2 masak ikut selera aku, even sayur tumis air dgn telur pun, dh sedap mkn dgn nasi dan kicap serta ikan bilis grg. Hehe.

1 comment:

  1. Tapi la ni, peti ais aku, penuh dgn ais krim..hadoih..hobi baru! :)

    ReplyDelete