Wednesday, December 26, 2012

cerita lama

Salam,
Best nya baru balik bercuti, idak le ke mana sangat pun, cuma balik kg mama ku kat Pahang, ada kazen sebelah mama aku, iaitu anak mak long aku menikah dan majlis resepsi sekali :) Both pengantin sangat cantek, Dr sama Dr, syukur, sama kufu, so hopefully xde lah timbul isu, al-maklum aje lah ye kerjaya sebagai doktor perubatan ni busy yaAmat, hoho, ye tak? Hihi, we are happy for him, nama nya Dr. Azlan, err, wife dia aku pun x sempat jumpa lagi, hanya lihat dr jauh je :) Dr.Fedliayana org Muar Johor. Sangat cantek! Pengantin mmg semua cantek berseri2 kan!

Dah nak masuk tahun 2013..beberapa hari je lagi.

Umur aku pun makin meningkat, itu sudah pasti, klw umur menurun, dah mcm The Curious Case of Benjamin Button la pulaks..hahaha. Giler hensem abg Brad Pitt nih!!! Ops, lari topic. Aku pun sama mcm org lain, mesti nk review apa yg telah terjadi sepanjang 2012 yg gemilang ini. Hihi :) Bukan nak menunjuk2, idak! idak! Saja nk sharing, dan bersyukur.

Antaranya:
1.Masih PJJ dengan jayanya. Saya di Penang, suami kerja KL. Masa ada gegaran awal tahun hari tu, aku turun tangga dgn perut boyot yg sudah 36weeks, dari tingkat 9 ke bwh, asben masa tu kt KL, bagus!
2.Beli kereta baru PKL1845, kaler putih, beli pun sebab kekonon nk keta besaq sket dr kenari, sbb dh nk dapat baby, tup2, still rasa x cukup besar..hahaha...rasa nak beli Wish la pulak..hiks! Manusia mmg tidak pernah puas dgn apa yg dia ada!
4.Selamat melahirkan anakanda Muhammad Nuh Bin Yunus, normal, 3.0kg, di Hospital Taiping. Syukur!
5.Start berulang alik dari Penang ke Taiping, hari2 sebab anakku dijaga oleh mak pak aku di Taiping, ni kes x cukup konfiden nk bela anak sorg2 di Penang, kerana suami saya kerja kat Technip, Jln Tun Razak, KL. Sadly, sejak aku travel mcm ni, langsung xde savings, minyak mcm air!!!!!!
6.Dpt tnggungjawab kena mengajar subjek Material&Energy Balance, huhu, ni mmg failure rate tinggi punye subjek loooo....
7.Sudah pun dapat surat kelulusan untuk berpindah ke UiTM Shah Alam, akhirnya! Aku start uruskan nya sejak March 2012 lagi, baru ni je terima surat dr sana. Alhamdulilah.
Report duty 1.3.13.


Nota kecil: Skrg ank aku, mak pak aku jaga...esok2 dh pindah Shah Alam, nk letak anak kat mana ni?? Taska? nursery? rumah org? Owh!! saya pening nk decide....huuuuu





5 comments:

  1. aku kat shah alam beb. if anything just buzz me. dlm uitm shah alam tu tak silap aku ada taska utk anak2 staf. mungkin ko boleh survey taska tu. kat area2 uitm pun byk nursery ko boleh consider. aku hantar rumah org. tak konfiden nak hantar ke nursery. apa2 hal pun hati kena kering bila hantar anak ke tgn org lain. pengorbanan working moms like us :)

    ReplyDelete
  2. zira: hihi..baik nya hati aunty Adik ni, tp j a u h sgt laaaa...

    Ida: terima kasih Ida! :) Nti aku buzz diri mu..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah so happy for you! akhirnya. tak la dah nak pjj pun kan :)

    ReplyDelete