Thursday, November 22, 2012

Commitment membuat kan saya terus kuat di sini..

 

Commitment membuat kan saya terus kuat di sini..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Sejak blk dr cuti bersalin ni, aku masuk opis baru, blok baru, best laa, aku suka je. Cume, rumet la xde, p Industial Attachment selama setahun, sunyi sket la, sbb kadang2 rasa nk ckp dgn org, kadang2 rasa busy giler nk study, buat preparation sblm mngajar masuk kelas. Apa2 pun, alhamdulillah, bilik sgt best!
Dan aku pulak dpt tgjwb baru iaitu kena mengajar subjek killer bg Chemical Engineering ini. Ohoh! Sgt menguji dan mengujakan. At positive side, "AKU CABAR DIRI AKU!!" Hihi, ye sgt le tu..hahaha. Aku dah 4 semester mngajar subjek (yg org plg tanak kot..!) Organic Chemistry/ Hydrocarbon Chemistry. Aku guna pendekatan yg sama, mncabar diri sendiri, ahaha, sbb bg aku, klw org lain boleh, kenapa aku x boleh!! (cume part  yg sedey sket, kesian jgk la kt student, bile dpt lecturer yg br terhangak-hangak pegang subjek tu..1st timer). So, subjek kali ni, mmg aku berkawan baik dgn calculator la blk, hehe, sebab subjek sblm ni, memerlukan bakat melukis stucture je..haha.

Aku masih berulang alik dari Taiping ke UiTM Penang ni, hari2, sgt penat hokay...tapi ini ujian aku, redha aje lah. Aku yg x cukup kuat/tabah nk bela anak sorg2 kt Penang ni, sedang kan asben aku masih di KL. Padahal, jiran aku masa rumah sewa lama tu, pun bela anak sorg2, asben keja KL jgk, dia electrical engineer kt power plant area Perai ni.. Anak perempuan, sgt la comey anak dia. Masa sblm aku beranak tu, konon nya berazam nk jd mcm dia la, very the tabah woman/mother/wife! Hihi, last2, aku decided, duduk dgn mak pak jugak kt Taiping ni. Pantang x habis lagi, aku dh stop menyewa, dan angkut barang2 semua ke rumah sewa asben di Shah Alam, seksyen 27. Aku x cukup kuat nk hadapi situasi anak meragam/merengek/demam/sakit/etc di kala mlm hari. Handle diri sendiri x sama mcm handle anak seorg diri. huhu. Maka kekdah nya, aku bersabar aje lah hari2 ulang-alik, almost sejam travel, tu tak masuk lg klw jem sbb highway ada org eksiden..huhu.. Anak, mak aku jaga, she's willing, aku OK je, lg suke apee!! :)


 
 

1 comment:

  1. Lain org lain dugaannya...kn K'Ekin? Bertabahlah...sesungguhnya saya kagum dgn anda =)

    ReplyDelete